Насловна Вијести Република Српска Нема наставе због дојава о постављеном експлозиву

Нема наставе због дојава о постављеном експлозиву

238
0

На мејлове Основне школе „Вук Караџић“ и Средњошколског центра „Иво Андрић“ у Вишеграду јутрос је стигла дојава о постављеном експлозиву у просторијама школа, потврђено је Срни у овим образовним установама.

Директор Средњошколског центра „Иво Андрић“ Драгана Зечевић рекла је да је одмах по сазнању обавијештена полиција и начелник општине, а да су дјеца послата кући.

Ни у Основној школи, након дојаве, нема наставе и ученици су послати кући.

И дојава о подметнутој експлозивној направи у Основној школи „Милан Илић-Чича Шумадијски“ на Хан Пијеску била је лажна, а у Основној школи „Свети Сава“ у Рогатици полиција је обавила увиђај и прегледа простор у близни централне и четири подручне школе.

Директор Основне школе „Свети Сава“ Миломир Драганић рекао је Срни да се прегледа простор у близни школа на Стјеницама, Жепи, Борикама и Бранковићима.

Он је навео да су ученици враћени кући, да је настава обустављена за прву смјену и да ће након комплетног полицијског увиђаја бити одлучено да ли ће се настава наставити у другој смјени или сутра.

Директор Основне школе „Милан Илић-Чича Шумадијски“ на Хан Пијеску Милан Васиљевић рекао је Срни да је након поруке пријетеће садржине о подментнутој експлозивној направи, која је стигла на електронску пошту ове установе, ученицима и радницима школе јављено да не долазе, те обавијештена полиција.

Након што је полиција Полицијске станице Хан Пијесак обавила увиђај утврђено је да дојава била лажна.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПротивдиверзиони прегледи у основним и седњим школама са подручја Источног Сарајева
Сљедећи текстИнституције Српске снажно подржавају развој локалних заједница