Насловна Најновије Неопходан јачи грађански активизам и одговорност одборника

Неопходан јачи грађански активизам и одговорност одборника

156
0

 Грађани и одборници Скупштине општине требају чешће да се сусрећу и размјењују информације, како би се што ефикасније рјешавале потребе и проблеми становништва, речено је на данашњем Форуму „Одборник и грађанин, ти га бираш – ти га питај“, који је у Центру за културу и информисање организовао Демократски центар „Нове наде“ из Фоче.

Форуму су, поред одборника локалног парламента, учествовали представници мјесних заједница, удружења грађана и невладиних организација. Јединствено је мишљење да оваквих скупова треба више, како би се побољшао грађански активизам, али и повећао степен одговорности изабраних представника власти. То доприноси јачању демократског капацитета у сваком друштву, а нарочито у мањим локалним заједницама.

Одборници су имали прилику да чују примједбе и питања грађана који од власти очекују бржу реакцију у рјешавању бројних проблема. С друге стране, грађани су се боље упознали са функционисањем законодавне власти и начинима комуникације са њима.

Форуми, састанци и трибине су добра пракса, јер је то директан начин да изабрани представници власти одговарају за свој рад и заступање интереса грађана који су их бирали.

Овај пројекат подржан је од стране Амбасаде САД у БиХ.

ИЗВОРРадио Фоча
Претходни текстСкокови са бране на Клињу
Сљедећи текстЋосић: Сарадња са Пекингом заснована на објективном сагледавању ситуације