Насловна Вијести Република Српска Несметано одвијање наставе у школама гдје је утврђена лажна дојава

Несметано одвијање наставе у школама гдје је утврђена лажна дојава

318
0

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изјавила је да се настава одвија несметано у свим школама у којима је утврђено да је ријеч о лажној дојави о постављеним експлозивним направама.

Тривићева је рекла да је Министарство, након информације од основних и средњих школа о пријетећем мејлу, који је примљен у раним јутарњим часовима, о постављеним експлозивним направама у васпитно-образовним установама, одмах информисало Министарство унутрашњих послова /МУП/ о свим сазнањима и поступило у складу са протоколима.

„Сви директори основних и средњих школа су, у раним јутарњим часовима, информисани да се одгоди улазак дјеце у школске просторије до пријема одобрења о безбједности у школи, а након прегледа просторија од припадника МУП-а“, рекла је Тривићева.

Из Министарства је саопштено да су директори школа контактирали полицијске станице у својим јединицама локалних самоуправа, а у школама које су прегледане утврђено је да је ријеч о лажним дојавама.

Велики број школа у Републици Српској запримио је мејл са дојавом о бомбама, рекла је јутрос Срни начелник Одјељења МУП-а Српске за односе са јавношћу Мирна Миљановић. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстНесметано одвијање наставе у школама гдје је утврђена лажна дојава
Сљедећи текстВише од 90 припадника Оружаних снага одазвало се акцији давања крви