Насловна Вијести Република Српска Нетачна и злонамјерна информација о блокирању одлуке о финансирању општих избора

Нетачна и злонамјерна информација о блокирању одлуке о финансирању општих избора

173
0

Министар финансија и трезора у Савјету министара Вјекослав Беванда, демантовао је писање појединих медија, да је блокирао доношење одлуке о финансирању општих избора у БиХ, истичући да је та информација нетачна и злонамјерна.

„Током трајања данашње сједнице Савјета министара у медијима се појавила информација да сам блокирао доношење одлуке о финансирању општих избора. Од саме чињенице да се вијест појавила док је сједница још трајала, важније је што је у јавности објављена нетачна, непровјерена и злонамјерна информација“, истакао је Беванда.

Он је навео да је на данашњим сједницама одбора, који су стална тијела Савјета министара и у чијем раду учествује, као ни на самој сједници Савјета министара није било ни ријечи о финансирању избора, нити је таква одлука била тема расправе, саопштено је из Министарства финансија.

„Темпирано објављивање информација које се односе на мене и мој рад траје у континуитету и није случајност, али још је важније да се на овај начин дерогира и Савјет министара, као институција која доноси важне одлуке и ствара атмосфера која омета нормалан рад“, истакао је Беванда.

Он је изразио задовољство што је данас једногласно усвојен документ оквирног буџета за период од 2022. до 2024. године, чиме је испуњен законски предуслов да Савјету министара врло брзо из Министарства финансија и трезора буде достављен буџет институција БиХ и међународних обавеза за ову годину, како би започела процедура његовог усвајања.

„Министарство финансија и трезора и ја лично настављамо радити у складу са Уставом и законом, у вјери да само тим путем можемо допринијети бољитку у БиХ и неометаном функционисању свих институција“, рекао је Беванда.

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текстФоча: У двије основне школе уписано 125 првачића
Сљедећи текстПале: Од сутра “Дани сјећања на јуни 1992.године“