Насловна Вијести Република Српска Нето плата премијера Републике Српске 4600КМ

Нето плата премијера Републике Српске 4600КМ

358
0

С циљем објективног и тачног информисања јавности, а у вези са информацијама које су се појавиле у појединим медијима о износу плате предсједника Владе Републике Српске и министара, из Владе су саопштили да плата предсједника Владе износи 4.600 KМ у нето износу, односно 7.460 KМ у бруто износу /прије одбитака по основу припадајућих пореза и доприноса/.

„Интерпретацијом у појединим медијима стиче се утисак да предсједник Владе прима плату од 7.460 KМ, што није тачно“, рекли су Срни у Влади Републике Српске, поновивши да плата предсједника Владе износи 4.600 KМ, што је износ након свих одбитака по основу пореза и доприноса.

Из Владе подсјећају да се одлука о повећању плата не односи само на предсједника Владе и министре, него је одлука донесена за све запослене у јавном сектору Републике Српске, а што је био резултат договора са синдикатима да плате у Српској буду повећане за 10 одсто.

„Жао нам је што се овакви подаци интерпретирају на начин да се дио јавности доведе у заблуду, о тачном износу плата које примају предсједник Владе и министри, као и остали запослени у јавном сектору Републике Српске.

С циљем тачног информисања, молимо медије да на јасан и недвосмислен начин информишу грађане не само када је ријеч о платама, већ и о свим другим темама од друштвеног и другог значаја“, поручили су из Владе Републике Српске.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПредсједништво СДС-а одлучило, Шаровић кандидат
Сљедећи текстИсточно Сарајево: Концерт солиста, хора и оркестра Музичке академије поводом Свјетског дана музике, РТВИС (ВИДЕО)