Насловна Вијести Источно Сарајево Не остави ништа осим отисака стопала

Не остави ништа осим отисака стопала

198
0

Планинари соколачког друштва „Гласинац“ организоваи су цјелодневну акцију уклањања смећа које су на  Романији оставили несавјесни посјетиоци, те завршили уређење земљишта око Планинарског дома „Црвене стијене“ и фарбање дрвеног мобилијара за дјецу.

Планинари су рекли Срни да су у јучерашњој акцији поставили и двије инфо-табле са свим доступним информацијама о значајним туристичким атракцијама Романије, те упутство и правила коришћења дјечијег адреналин парка „Вјеверица“.

Они су изразили задовољство што је започета поправка ограде и постављање капије, како би посјед и имовина у власништву Планинарског друштва били заштићени, те на располагању најављеним гостима и посјетиоцима.

„Не остави ништа осим отисака стопала, не понеси ништа осим утисака, не убиј ништа осим свог времена“, поручили су чланови соколачког Планинарског друштва.

Они су навели да су поносни на чињеницу да праве ствари раде плански, сложно и заједно са пријатељима друштва, који су осудили ружне призоре и дали сугестије како се изборити са људима који смеће остављају у природи.

Планинарско друштво „Гласинац“ основано је на Сокоцу 2009. године, организатор је више похода и такмичења у планинарској оријентацији и успјело да обезбиједи средства из више извора за изградњу Планинарског дома на Романији.

 

Претходни текстПолуфинални мечеви турнира ,,Источни Стари Град 2022“
Сљедећи текстСубвенција за седам приватних предшколских установа