Насловна Најновије Не постоји иницијатива за сагласност за употребу пута Пале – Јахорина

Не постоји иницијатива за сагласност за употребу пута Пале – Јахорина

113
0

Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, саопштило је да није у могућности издати сагласност за употребу пута Пале-Јахорина, јер не постоји никаква иницијатива или захтјев од надлежног органа.

Осим тога, како је наведено, не постоји ни употребна дозвола која није прибављена и коју не издаје Министарство саобраћаја и веза, а што је неопходно за издавање рјешења о сагласности.

Министарство саобраћаја и веза Српске, сматра нетачном и малициозном тврдњу предсједника Надзорног одбора Олимпијског центра „Јахорина“ Недељка Елека, да Министарство већ двије године не даје сагласност за употребу пута Пале-Јахорина и да ресорни министар Недељко Чубриловић, саботира Олимпијски центар.

Из Министарства наводе да је ова изјава потпуно у супротности са законским прописима.

У саопштењу се истиче да Елек износи тенденциозне и паушалне оцјене са циљем дискредитације Министарства саобраћаја и веза, те „очито не познаје ингеренције, законске прописе и процедуре на нивоу Владе Републике Српске“.

„У супротном би Елек знао да Министарство саобраћаја и веза није у могућности издати сагласност, с обзиром на то да не постоји никаква иницијатива или захтјев од стране надлежног органа, а ни употребна дозвола“, наводи се у саопштењу.

На основу Закона, појашњавају у Министарству, прописана је дужност управљача пута, да након прибављања употребне дозволе за новоизграђени дио трасе јавног пута подноси иницијативу Министарству саобраћаја и веза за промјену статуса новоизграђеног дијела трасе јавног пута и напуштеног дијела трасе.

„Министарство није запримило никакву иницијативу, нити захтјев за промјену статуса новоизграђеног дијела трасе јавног пута са комплетном документацијом прописаном Законом, те стога не постоји правни основ за поступање Министарства“, наводи се у саопштењу.

ИЗВОРсрна, фото WOLF MEDIA скриншот You Tube
Претходни текстСутра сунчано, температура до 33 степена Целзијусова
Сљедећи текстВимблдон: Ђоковић стартује против Коприве