Насловна Вијести Источно Сарајево Не постоји ниједан легалан пут којим би британски војни стручњаци ушли у...

Не постоји ниједан легалан пут којим би британски војни стручњаци ушли у БиХ

222
0

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, изјавио је Срни, да не постоји ниједан легалан пут којим би британски војни стручњаци ушли у БиХ, али да је то манир старе колонијалне силе, која никада није куцала на врата својих колонија, како они БиХ очигледно виде.

Додик је истакао да је успостављање центра за тзв. сајбер сигурност, друго име за успостављање британског обавјештајног пункта.

„Осим нелегалног високог представника, БиХ ће добити и нелегалне назови војне стручњаке, а све под изговором наводног сецесионизма и тзв.малигног руског утицаја“, изјавио је Додик, упитан да прокоментарише најаву Велике Британије да ће послати војне стручњаке у БиХ.

Према његовим ријечима, сецесионизам је питање за Британце, али не у БиХ већ у Шкотској и добро би било да се тиме позабаве на својој територији.

„Своју вишевјековну фрустрацију Русима би да излијече на БиХ, на којој нема ко се није играо, обучавао и пунио своје биографије. Ништа ново од Британаца, који су и пред прошле изборе послали своје јединице овдје. Ваљда процјењују да тако њихови кандидати из ПДП имају боље шансе“, рекао је Додик.

Велика Британија саопштила је данас, да ће послати војне стручњаке у БиХ, ради борбе против утицаја Русије, јачања Мисије НАТО-а и унапређења стабилности и безбједности у земљи.

ИЗВОРсрна, фото Спутник.рс
Претходни текстТуризам као најперспективнија грана може бити одржив
Сљедећи текстВишковић: Фонд ПИО једна од успјешнијих републичких институција