Насловна Вијести Република Српска Никола Дробњак се бори за титулу професионалног првака Европе

Никола Дробњак се бори за титулу професионалног првака Европе

235
0

У зворничком спортско-рекреативном центру биће 3. јуна одржан меч за титулу професионалног првака Европе у кик-боксу на коме ће наступити вицешампион и шампион Европе у овом спорту Никола Дробњак из Зворника и Дмитар Георгијев из Сјеверне Македоније.

Дробњак је на данашњој конференцији за новинаре рекао да је ова спортска дисциплина ушла у Међународни олимпијски комитет /МОK/, тако да се ради о најозбиљнијој кик-бокс организацији у свијету.

„Георгијев није ни мало лак противник на овом турниру. Ради се о момку који је био првак свијета, актуени је првак Европе и био је првак и Балкана“, рекао је Дробњак.

Подсјетивши да је са Георгијевим до сада имао два меча, Дробњак је рекао да је Георгијева побиједио на Балканском првенству, а од њега изгубио прошле године у финалу на свјетском првенству у Италији.

Говорећи о очекивању финалне борбе за европског шампиона, Дробњак је рекао да никад није био спремнији у својој дванаестогодишњој каријере бављења овим спортом.

„Припреме нису мјесец-два пред меч, припреме трају стално и у својој спортској каријери нисам правио паузе“, рекао је Дробњак и додао да је ипак најбитније припреме одрадио са тренером Зораном Барчуловом у Ветернику код Новг Сада и Академији борилачких вјештина у Зворнику.

Дробњак каже да му је изузетно драго да овај меч ради пред својом публиком, што је и изазов али да то ствара и извјестан резултатски притисак.

„Лакше ми је много отићи `тамо` и одрадити меч на који се концентришем, али пред својом публиком то је нешто друго“, рекао је Дробњак.

Он је додао да у свом спортском раду има подршку Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, града Зворника, грађана и спонзора.

Представник Академије борилаких вјештина из Зворника, која је организатор овог турнира, Огњен Павловић рекао је да ће прије борбе између Дробњака и Георгијева бити одржано седам мечева, на којима ће, између осталих, наступити у женском мечу репрезентативке БиХ и Црне Горе, док ће у осталим борбама наступити мушкарци.

Павловић је рекао да ће то бити вече борилачких спортова и изразио наду да ће Никола Дробњак досањати свој сан да буде првак Европе у кик боксу.

Дробњак је у октобру прошле године освојио сребрну медаљу на Свјетском првенству у кик боксу, које је одржано у италијанском граду Лидо ди Јесоло.

Он је у финалном мечу изгубио од репрезентатвца Сјеверне Македоније, а претходно је у три меча савладао такмичаре из Швајцарске, Пољске и Азербејџана.

Дробњак је до сада учествовао на три свјетска и два европска првенства, а освојена сребрна медаља је његов највећи успјех.

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текстСпасовданске свечаности од 30.маја до 5.јуна
Сљедећи текстКатегорички одбачена умијешаност у лажне дојаве о бомбама у Сарајеву