Насловна Најновије Грујичић: Нико од 13 рањених још није ван животне опасности

Грујичић: Нико од 13 рањених још није ван животне опасности

113
0

Министар здравља Србије Даница Грујичић, изјавила је данас, да су свих 13 хоспитализованих након рањавања у пуцњави код Младеновца оперисани и збринути, али и да је незахвално давати прогнозе, будући да је ријеч о повредама од ватреног оружја.

Према њеним ријечима, са медицинског аспекта, ни за кога од рањених не може рећи да је ван животне опасности, јер су њихове повреде сложене и увијек могу да се закомпликују.

Грујичићева је на конференцији за новинаре пред Ургентним центром у Београду, рекла да је од пацијената у тој установи у најтежем стању дјевојка /18/ која је имала двије прострелне ране са великим оштећењем и велике повреде јетре, због чега су јој одстрањени бубрег, те дијелови дванаестопалачног и дебелог цријева.

Према њеним ријечима, дјевојку Н.Н. /17/, којој се заглавио метак у лијевом оку, на које није видјела ни прије операције, чека још једна интервенција, као и В.Н. /18/ због повреда наткољенице и препоне.

Грујичићева је навела да је С.Ј. /51/ оперисан и нема знаке помјерања ногу, али то може бити пролазно.

„Три пацијента, нажалост, нису могла да буду спасена, као и дечко из Малог Орашја“, навела је Грујичићева.

Она је истакла да има и једну лијепу вијест, јер су два дјечака рањена у недавном масакру у београдској Основној школи /ОШ/ „Владислав Рибникар“, пуштена кући.

Грујичићева каже и да је, нажалост, дјевојчица која је тада тешко повријеђена и даље у критичном стању.

Она је нагласила да су медицински радници прави хероји и да је добро што ни у сриједу, 3. марта, ни у синоћњој пуцњави, медицина није заказала.

Министар здравља је навела да је у ОШ „Владислав Рибникар“ на Врачару, упућено девет психијатара, да помогну породицама, како дјеци, тако и родитељима.

Она је нагласила да обавезно треба вратити психологе у школе, домове здравља и педијатријске службе, јер мора да се ради на превенцији, како се ствари попут злочина у Београду и у околини Младеновца, не би понављале.

У синоћњој пуцњави која се догодила код Младеновца, убијено је осам и рањено 14 људи, а осумњичени за убиство У.Б. ухапшен је јутрос у Грошници код Kрагујевца.

Нови инцидент догодио се само дан након што су у сриједу, 3. маја, у београдској Основној школи „Владислав Рибникар“ убијени осморо ученика и радник обезбјеђења.

У Србији је од данас тродневна жалост због трагедије у школи.

ИЗВОРсрна, фото Танјуг
Претходни текстГугл посветио почетну страну трагедији у Београду
Сљедећи текстПале: Вечерње богослужење и помен страдалима у Србији