Насловна Најновије „Нова“ пјесма Битлса обара рекорде

„Нова“ пјесма Битлса обара рекорде

227
0

Пјема „Nоw And Then“ је првобитно снимљена као демо, а први пут ју је написао и отпјевао Џон Ленон 1978. године. Касније су је завршили Пол Макартни и Ринго Стар уз помоћ вјештачке интелигенције.

Легендарна група Битлси објавила је у четвртак нову пјесму „Now Аnd Тhen“. Ово је и њихова посљедња пјесма. На радост свих поклоника, у пјесми се могао чути глас преминулог Џона Ленона, уз помоћ вјештачке интелигенције.

Пјесма је за само један дан прикупила 5,6 милиона прегледа, преко 30.000 коментара, а видео је лајковало више од 280 хиљада људи. У коментарима су наведени само позитивни ставови и реаговања.

– Чути Ленонов глас сада, тако гласно и јасно је врхунац музике ове године – гласио је један коментар.

– Чуо сам ову пјесму данас док сам возио. Ставио сам руку на срце и сузе су ми се котрљале низ образе када сам схватио да поново слушам Битлсе и да је ово њихова нова и посљедња пјесма. Био је то тако магичан тренутак. Пјесма је лијепа. Хвала свима који су укључени у овај специјални пројекат који ми много значи – написао је један обожавалац.

– Битлси поново стварају историју – истичу многи.

Глас Џона Ленона у пјесми настао је уз помоћ вјештачке интелигенције, која је извукла његове старе снимке и тако омогућила да бенд поново буде комплетан.

– Ово је највејроватније посљедња пјесма Битлса и послушајте је у наставку, то је прави снимак Битлса – рекао је Пол Макартни (81) у кратком видеу у којем је говорио о настанку пјесме.

Нови сингл је објављен као двострука А-страна уз пратњу дебитантског сингла групе Love Me Do. „Now And Then“ је првобитно снимљен као демо, а први пут ју је написао и отпjевао Ленон 1978. године. Касније су га уз помоћ вjештачке интелигенције довршили Пол Макартни и Ринго Стар.

ИЗВОРртрс
Претходни текстПрвенство Српске у боксу
Сљедећи текстДоказати шта је српски народ проживио током бомбардовања