Насловна Вијести Република Српска Новитовић: Ангажован хеликоптер да гаси пожар у Националном парку Сутјеска

Новитовић: Ангажован хеликоптер да гаси пожар у Националном парку Сутјеска

210
0

Хеликоптер Хеликоптерског сервиса Републике Српске ангажован је на гашењу пожара који је избио на подручју Националног парка Сутјеска, потврдио је јутрос Срни директор Републичке управе цивилне заштите Милан Новитовић.

Новитовић је истакао да је хеликоптер већ у ваздуху и користи водозахват језера на Барама ради гашења пожара у кањону ријеке Хрчавке.

– Надамо да ће у току дана, што се тиче Хеликоптерског сервиса, све активности на гашењу и стављању под контролу пожара у Националном парку Сутјеска бити завршене – рекао је Новитовић.

Кад је ријеч о другим дијеловима Републике Српске, Новитовић је навео да према јутрошњем прегледу који раде подручна одјељења Цивилне заштите Републике Српске у Требињу, Добоју, Сокоцу, Бијељини и Бањалуци, нема других активних пожара који угрожавају имовину, материјално-техничка средства и животе људи.

Директор Републичке управе цивилне заштите апеловао је да се грађани Републике Српске, с обизиром на високу температуру, не излажу ризику и уздрже од паљења ватре на отвореном и тиме угрожавају инфрастрктуру и имовину.

– Надамо се да ће ако се грађани уздрже од паљења ватре на отвореном имати само оно што је нужно у активностима гашења пожара на тертиторији Републике Српске – додао је Новитовић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПочиње манифестација ,,Кул јул“
Сљедећи текстПрекид водоснабдијевања због хитне санације квара