Насловна Најновије Новитовић: Сарајевско-романијској регији не пријете обилније падавине

Новитовић: Сарајевско-романијској регији не пријете обилније падавине

139
0

Вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Милан Новитовић изјавио је Срни да у Сарајевско-романијској регији, односно источном дијелу Српске, тренутно нема бојазни од поплава и већих падавина.

Новитовић је рекао да је у општини Трново, која је у посљедњим поплавама претрпјела највећу штету, ситуација под контролом.

„Општина Трново је у свакој поплави угрожена, али су изузетно одговорни у свим превентивним мјерама. Начелник Трнова Драгомир Гаговић све схвата озбиљно, видио је шта значи превентивно дјеловање“, навео је Новитовић.

Он је рекао да се прате водостаји ријека, те да су се бујични потоци, који су стварали проблеме претходних дана, повукли у корита.

„Пратимо ситуацију. Наша је додатна одговорност јер је у Источном Сарајеву и сједиште Републичке управе цивилне заштите“, поручио је Новитовић.

Он је рекао да је данас извршен обилазак Новог Града, Приједора, Костајнице, Козарске Дубице и Градишке и да има крајева у којима су поплављене пољопривредне површине.

Новитовић је упозорио да у Новом Граду има велики број клизишта.

Он је поручио да је забрињавајућа најава Републичког хидрометеоролошког завода о количини падавина у наредних 30 часова у сливу ријека Уне у Сане.

„Ту нам је потребна додатна активност и одговорност и ангажовање свих служби, и на локалном и на републичком нивоу“, рекао је Новитовић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ оквиру „Спасовданских свечаности“ предвиђен богат програм
Сљедећи текстЈутјуб забрањује да блокирате рекламе