Насловна Вијести Република Српска Новитовић: Улажу се максимални напори да се пожар не прошири на дио...

Новитовић: Улажу се максимални напори да се пожар не прошири на дио Зеленгоре

234
0

Екипе Хеликоптерског сервиса Републике Српске, Републичке управе цивилне заштите Српске и запослени Националног парка Сутјеска и јутрос раде на гашењу пожара у кањону ријеке Хрчавке, изјавио је вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Српске Милан Новитовић, гостујући у Јутарњем програму РТРС.

Новитовић је истакао да су припадници Хеликоптерског сервиса Српске ђеловали и у вечерњим сатима и да се пожар држи под контролом.

– Улажу се максимални напори да не дође до проширења на дио Зеленгоре и да се спријечи угрожавање Националног парка Сутјеска од пожара – рекао је Новитовић.

Новитовић је објаснио да се ради о веома неприступачном терену.

– Сам кањон ријеке Хрчавке је толико неприступачан да нико није у могућности да ђелује са земље. Остаје нам да, улагањем максималних напора, припадници Хеликоптерског сервиса држе пожар под котнролом. Све ресурсе које имамо стављамо на располагање Националном парку Сутјеска – нагласио је Новитовић.

Говорећи о пожару у Парку природе Блидиње, Новитовић је рекао да је на том пожаришту изузетно тешка ситуација.

– Опожарена површина је велика, пријети да угрози самостан – изјавио је Новитовић.

Он је још једном апеловао на грађане да не пале ватру на отвореном.

– Нико са сигурношћу не може рећи да је пожар у Националном парку Сутјеска изазвао људски фактор. Оно што знамо јесте да није у питању природни фактор, односно удар грома као што је то био случај на Блидињу – поручио је Новитовић.

ИЗВОРРТРС
Претходни текстУКЦ РС: Од сутра забрањене посјете због вируса корона
Сљедећи текстФК “Војводина“: Привилегија је играти на “Фудбал Френдсу“