Насловна Најновије Новитовић: Формирана три центра која ће пратити стање

Новитовић: Формирана три центра која ће пратити стање

115
0

Управа цивилне заштите Републике Српске формирала је три центра – Фоча, Вишеград и Требиње из којих ће се пратити ситуација због најављених обилних падавина, а тиме и ризика од поплава.

Вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Милан Новитовић рекао је Срни да ће у центру у Вишеграду бити помоћник директора Управе цивилне заштите Драган Кос и главни републички инспектор заштите и спасавања Жељко Јанковић.

Новитовић је нагласио да ће у центру у Требињу бити замјеник директора Републичке управе цивилне заштите Ненад Ћук и републички инспектор Бојан Шоја, а у центру у Фочи ће бити он и начелник Подручног одјељења Соколац Жељка Ковачевић.

Новитовић је поновио да је важно да упозорење сви схвате озбиљно, како локалне заједнице и институције, тако и сами грађани.

Републичка управа цивилне заштите, према плану одбране од поплава који је усвојила Влада Републике Српске, наредила је локалним заједницама да прочисте ризичне канале, бујичне потоке, ангажују људство и постојећу или додатну механизацију из приватног сектора због најављених обилних падавина, а тиме и ризика од поплава.

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење да се ове седмице очекују обилне падавине, на југу и обилније. 

ИЗВОРртрс
Претходни текстИсплата децембарске накнаде за незапослене родитеље четворо и више дјеце
Сљедећи текстЦрвено упозорење за регију Tребиња због обилних падавина и олујног вјетра