Насловна Најновије Нови видео снимак атентата на Трампа: Нападач се намјештао, присутни дозивали полицију,...

Нови видео снимак атентата на Трампа: Нападач се намјештао, присутни дозивали полицију, нико није реаговао

125
0

Нови видеоснимак, који је процурио на друштвеним мрежама, приказује тренутак када је Томас Метју Крукс (20) нишанио бившег предсједника САД Доналда Трампа, пузајући по крову зграде у Пенсилванији.

Инцидент се десио у суботу током Трамповог говора на митингу у Батлеру.

На снимку који је објавио Њујорк Пост, види се да неколико особа указује на Крукса док се пење на кров зграде производног погона, удаљене око 130 метара од мјеста догађаја. Посматрачи су ужурбано упозоравали најближе полицајце, покушавајући привући њихову пажњу и указати на пријетњу.

„Погледајте како сви показују,“ чује се особа која говори док неколико људи показује и гледа Крукса. На снимку се јасно види како он пузи по крову.

„Да, неко је горе на врху крова. Ено га тамо. Баш овдје, на крову,“ чују се коментари присутних на снимку.

Једна особа виче „полицајче,“ док други говоре „он је на крову,“ покушавајући усмјерити полицајце ка нападачу. Упркос очигледној забринутости посматрача, полиција не реагује адекватно на ситуацију.

Током напада, Трамп је рањен метком у ухо, док је један мушкарац убијен, а двоје рањених су превезени у болницу и налазе се у стабилном стању. Нападач је на крају ликвидиран.

Доналд Трамп се синоћ први пут појавио у јавности након атентата, на националној конвенцији Републиканске странке у Милвокију. Дочекан је бурним овацијама и одушевљењем својих присталица, а на десном уху је носио завој.

ИЗВОРmreža Х, (AP Photo/Paul Sancya)
Претходни текстЂоковић се огрнуо тробојком: Играње за Србију највећа част
Сљедећи текст„Арт симпозијум Јахорина“ окупио 14 учесника, РТВИС, 16.07.’24. (ВИДЕО)