Насловна Вијести Република Српска Нови удар по џепу родитеља: Вртиће ће плаћати скупље за 40 КМ

Нови удар по џепу родитеља: Вртиће ће плаћати скупље за 40 КМ

163
0

Тузлански родитељи који су принуђени своју дјецу остављати у јавном вртићу у цјелодневном боравку од јуна ове године могли би се сусрести са повећањем цијене за чак 40 конвертибилних марака.

Наиме, Управни одбор Јавне установе Наше дијете у Тузли је упутио инцијативу о повећању цијена боравка у 11 вртића, колико их дјелује у њиховом оквиру.

Према приједлогу, повећање цијена боравка ће износити 25 посто, а односиће се на оквирно 1.200 малишана.
На основу приједлога, цијена полудневног боравка би требала бити повећана са 125 на 150 КМ, док ће цјелодневни боравак умјесто 160 коштати 200 марака.

Као разлог корекција је наведено енормно повећање цијена хране, хигијенског и дидактичког материјала, као и горива. Јавна установа Наше дијете од почетка инфлације није вршила корекције цијена својих услога, а како нам је потврђено, тренутно стање је неодрживо.

О томе да ли ће у коначници доћи до повећања цијена боравка у вртићима Наше дијете, одлучиће Градско вијеће Тузле, којем је упућена иницијатива.

Извјесно, одговор би требао бити потврдан, а он ће коначно бити познат на сједници вијећа која је најављена за крај маја ове године. Уколико иницијатива буде усвојена, измијењени цјеновник ће се примјењивати од јуна ове године, преноси Кликс

ИЗВОРGLAS SRSKE
Претходни текстСутра до 27 степени Целзијусових
Сљедећи текстИсточна Илиџа: Уприличен величанствен концерт рок групе „Рибља чорба“(ВИДЕО)