Насловна Вијести Источно Сарајево Нови ултразвучни апарат на Одсјеку за офталмологију

Нови ултразвучни апарат на Одсјеку за офталмологију

219
0

Менаџмент ЈЗУ Болнице „Србија“ предвођен директором Небојшом Шешлијом континуирано ради на унапређењу квалитета услуга, што потврђује још једна новина на Одсјеку за офталмологију.

У овој здравственој установи од данас ће моћи да се обавља софистицирана ултразвучна дијагностичка претрага ока и орбите, коју су до сада пацијенти обављали у другим установама.

Ријеч је о ултразвучном апарату врхунске технологије, француског произвођача који је европски лидер када је ријеч о офталмолошкој опреми.

Ултразвучни апарат посједује А и Б сонду, те сонду за пахиметрију најновије генерације, чиме су омогућене дијагностичке претраге код обољења попут мрене, глаукома, аблације ретине, тумора ока и орбите, повреда ока и интрабулбарних крварења.

Руководилац Одсјека за офталмологију др Селма Хашимбеговић стекла је диплому из области ултразвучне дијагностике након едукације у Србији под вођством проф. др Драгана Веселиновића и проф. др Ивана Стефановића 2017. године, а даље усавршавање обавила је у Француској 2019. године под водством Емануела Судре.

ИЗВОРЈЗУ Болница "Србија"
Претходни текстЂуревић: Развој спорта блокирала скупштинска већина
Сљедећи текстЏонсон спреман да поднесе оставку, очекује се обраћање