Насловна Најновије Ново упозорење Москве: Улазак Кијева у НАТО ставља тачку на могућност политичког...

Ново упозорење Москве: Улазак Кијева у НАТО ставља тачку на могућност политичког рјешења конфликта

52
0
Уколико Кијев буде примљен у НАТО у актуелним условима, то ће ставити тачку на могућност било каквог политичког или дипломатског рјешавања конфликта у Украјини, изјавио је представник Министарства иностраних послова Русије Алексеј Полишчук.
 
Он је рекао да би убацивање Кијева у НАТО, довело до неконтролисане ескалације ситуације, те да би директно укључивање Алијансе у украјински сукоб у том случају било неизбјежно.

– Одговорност би у том случају у потпуности била на страни западних ментора кијевског режима – упозорио је Полишчук.

Такође је изразио наду да руководство Алијансе има довољно здравог разума да увиди какве би девастирајуће посљедице са собом повукао позив Кијеву у НАТО.

Прошле седмице лист Фајненшл тајмс, објавио је информацију да украјинске власти воде преговоре иза затворених врата о томе да предају Русији дио своје територије у замјену за чланство у НАТО.

Потом је нови генерални секретар Алијансе, током своје посјете Кијеву почетком октобра, саопштио да ће Украјина кад-тад постати чланица НАТО, те да се Русија по том питању ништа не пита. Он, међутим, није говорио о роковима када би то могло да се деси.

ИЗВОРsputniknews.com, фото илустрација
Претходни текстИма повријеђених у удесу у Дугом Пољу код Модриче
Сљедећи текстСутра гласање у Кисељаку, Крешеву, Фојници и Коњицу