Насловна Најновије Нордијски смучарски клуб „Романија“ Пале добио подршку из Владе Републике Србије

Нордијски смучарски клуб „Романија“ Пале добио подршку из Владе Републике Србије

75
0

Програмом финансијске подршке „МЕРЕ И АКТИВНОСТИ У ОБЛАСТИ ОЧУВАЊА И ЈАЧАЊА ОДНОСА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ДИЈАСПОРЕ КРОЗ ПОДРШКУ УДРУЖЕЊИМА ДИЈАСПОРЕ, РЕГИОНА И МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ У 2024. ГОДИНИ“ подржан је и пројекат Нордијског смучарског клуба „Романија“ Пале.

Општи циљ Програма јесте очување, јачање и остваривање веза Републике Србије и дијаспоре, кроз финансијску подршку удружењима дијаспоре, региона и матичне државе за програме усмерене на младе из дијаспоре и региона у 2024. години.
Програмом се нарочито остварује очување српског културног, етничког и верског идентитета код младих из дијаспоре и региона, подстичу се млади у дијаспори и региону на повратак у Републику Србију кроз афирмацију и презентацију привредног
потенцијала Републике Србије.

Кроз Мјеру 4 – Подршка промоцији спорта код младих у дијаспори и региону је одобрен пројекат у износу од 800 000 динара за Нордијски смучарски клуб „Романија“ Пале, а данас је у просторијама  конзулата Републике Србије у Бањалуци уприличено потписивање уговора о додјели средстава коме је присуствовао и Ђорђе Милићевић, Министар без портфеља задужен за координацију активности и мера у области односа Републике Србије са дијаспором. Испред Смучарског клуба „Романија“ уговор је потписао предсједник клуба Љубиша Танић.

Из Смучарског клуба „Романија“ захвалили су се на додијељеним средствима и најавили скоро одржавање спортског догађаја у Палама у августу.

ИЗВОРРтвис
Претходни текстЂоковић, Бошковићева и Јакшић – циљ највећи
Сљедећи текстМладост из Рогатице је кренула са новим припрема са Марком Јовичићем на челу клуба