Насловна Најновије Носовић: Савез добро функционише и поред негативног дјеловања појединаца

Носовић: Савез добро функционише и поред негативног дјеловања појединаца

281
0

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Анђелко Носовић, рекао је да Савез добро функционише и поред негативног дјеловања одређеног броја људи који нису његови чланови.

Носовић је рекао да је на данашњој сједници Предсједништва Савеза у Вукосављу, било ријечи о припремама за обиљежавање Дана логораша – Спасовдана.

„Разговарали смо и о припремама за редовну сједницу Скупштине Савеза логораша Репбулике Српске, која ће бити изборна, те смо утврдили материјале које ће Савез презентовати новом министру рада и борачко-инвалидске заштите Српске“, додао је Носовић.

Милан Милетић, предсједник Удружења логораша „Оџак 92“, домаћин данашње сједнице Предсједништва Савеза логораша, истакао је да су логораши незадовољни бројем осуђених за најмонструозније злочине над српским цивилима у Посавине, као и изреченим казнама.

„За 31 годину, судови у БиХ који се баве ратним злочинима осудили су девет Хрвата и муслимана на укупно 71 годину затвора, а међу њима је и један злочинац који је за силовање дјевојчице од 10 година осуђен на шест година затвора“, навео је Милетић.

Он је истакао да у посљедњих пет година није подигнута ниједна оптужница за ратне злочине над Србима са овог простора.

Милетић је навео да је на простору Оџака на почетку рата у логоре одведено 1.294 људи, од којих 843 мушкарца, док су 62 логораша из Оџака убијена у 16 логора за Србе у БиХ и два у Хрватској.

Предсједништво Савеза логораша Републике Српске, данас је на сједници у Вукосављу, констатовало је да је предсједник Хрватске Зоран Милановић, током недавне посјете Дервенти, покушао да понизи српски народ и жртве тако што је дошао на стратиште гдје су невини људи заробљавани, убијани, клани и одликовао зликовце који су то учинили.

Чланови Предсједништва Савеза логораша, представници Борачке организације Вукосавље и локалне управе су прије сједнице Предсједништва Савеза положили вијенце на централно спомен-обиљежје страдалим борцима и цивилима у Одбрамбено-отаџбинском рату на овом простору.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра претежно облачно са падавинама
Сљедећи текстПредавање о наркоманији и малољетничкој делинквенцији (ВИДЕО)