Насловна Вијести Република Српска НСРС: Изабрани електори који ће бирати делегате у Вијећу Народа

НСРС: Изабрани електори који ће бирати делегате у Вијећу Народа

206
0

Представници хрватског, бошњачког и осталих народа у скупштинама општина и градова у Републици Српској изабрали су данас у одвојеним процедурама електоре – ад хок чланове за избор делегата за клубове Хрвата, Бошњака и осталих народа у Вијећу народа Републике Српске.

Жељко Зовкић, Виктор Јерковић, Марко Дубравац и Милош Букејловић су изабрани електори из реда хрватског народа који ће заједно са хрватским народним посланицима формирати одговарајући клуб ради учешћа у избору делегата из реда овог народа у Вијеће народа Републике Српске, саопштено је Народне скупштине Српске.

Изабрани електори из реда бошњачког народа су Абид Ковачић и Мехмедалија Имшировић, који ће заједно са народним посланицима Бошњацима формирати одговарајући клуб ради учешћа у избору делегата из реда бошњачког народа у Вијеће народа Српске.

Милован Бодирогић, Жељко Радоњић и Сенада Злокапа су изабрани електори из реда осталих народа, који ће заједно са народним послаником из реда осталих народа у Народној скупштини Републике Српске формирати одговарајући клуб ради учешћа у избору делегата из реда осталих народа у Вијеће народа Српске.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић присуствовао је почетку избора електора у просторијама Народне скупштине, а сједницу је водио предсједник Комисије за избор и именовање Народне скупштине Илија Таминџија.

У саопштењу се додаје да Вијеће народа Српске има четири клуба делегата који броје по осам делегата из клубова делегата конститутивних народа и четири делегата у Клубу делегата осталих народа, односно укупно 28 делегата.

У саоштењу се наводи да уколико је број делегата у Вијећу народа већи од броја народних посланика из једног народа у Народној скупштини, онда се бирају електори из реда одборника тог народа у скупштинама општина и градова у Републици Српској.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстПобједа фудбалера Србије у Бахреину, повратак Влаховића
Сљедећи текст„Пулс града“, РТВИС, 18.11.2022.