Насловна Најновије Обиљежавање крсне славе општине Вишеград

Обиљежавање крсне славе општине Вишеград

22
0

Општина Вишеград данас ће уз пригодан програм прославити крсну славу Малу Госпојину.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић уприличио је поводом крсне славе општине – Мале Госпојине пријем за пензионисане раднике Општинске управе и уручио им пригодне поклоне.

Ђуревић је истакао да су они радо виђени гости и изразио задовољство што се сваке године окупљају поводом славе општине.

„Ово је мали знак пажње за све вас који сте годинама вриједно стварали у Општинској управи. Желимо да вам покажемо да нисте заборављени“, рекао је Ђуревић обраћајући се окупљенима и пожелио им да уживају у пензији и да се дуго окупљају.

У име свих пензионера обратио се Тодор Шкобо, који је захвалио начелнику за пријем и поклоне.

Славски програм почеo je литургијом у 9.00 часова у Храму Успења Пресвете Богородице, након чега ће литија кренути од храма до зграде општине Вишеград у Андрићграду, гдје ће у 11.00 часова бити обављен обред ломљења славског колача.

У Културном центру „Иво Андрић“ у 12.00 часова биће одржана свечана академија на којој ће бити уручене повеље заслужним појединцима и установама из различитих области за унапређење живота и допринос развоју, афирмацији и промоцији угледа општине Вишеград.

Планирано је обраћање начелника општине Младена Ђуревића и министра спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташе Кошарца, а биће представљен и филм о достигнућима у овој општини и новим пројектима.

У музичком дијелу програма у великој сали Културног центра „Иво Андрић“ наступиће музички ансамбл Пале.

 

ИЗВОРсрна
Претходни текстДанас је Мала Госпојина
Сљедећи текстПочело обиљежавање 142 године од Улошког устанка