Насловна Најновије Обиљежавање Прве смотре полиције Српске у четвртак на Сокоцу

Обиљежавање Прве смотре полиције Српске у четвртак на Сокоцу

128
0

Удружење Ветерана служби безбједности Републике Српске обиљежиће у четвртак, 30. марта, Прву смотру полиције Републике Српске која је одржана на тај дан 1992. године када је основана и формирана полиција МУП-а Републике Српске /тада милиција Српске БиХ/.

Програмом обиљежавања предвиђено је да, након пријема делегације Ветерана служби безбједности код начелника општине Соколац Милована Бјелице, у 11.30 часова буде одржана конференција о значају 30. марта 1992. и активностима Ветерана служби безбједности Српске, те другим значајним датумима који се односе на учешће припадника МУП-а Републике Српске у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Планирано је да се присутнима обрате начелник општине Соколац, учесник смотре 1992. године Малко Короман, те предсједник Подружнице Ветерана служби безбједности Српске Радован Пејић.

Прислуживање свијећа, полагање вијенаца, цвијећа и помен за погинуле и преминуле припаднике МУП-а и Војске Српске биће одржано у 12.00 часова на Централном спомен-обиљежју на Сокоцу, саопштено је из Подружнице Удружења ветерана служби безбједности Источно Сарајево.

Вијенце ће положити представници МУП-а Републике Српске, Борачке организације Републике Српске, града Источно Сарајево, општина и борачких организација Соколац и других општина града и регије, као и представници Ветерана служби безбједности Републике Српске.

Након посјете Спомен-соби посвећеној погинулим борцима, у 13.00 часова представници МУП-а и делегација Ветерена служби безбједности прислужиће свијеће и положити цвијеће на гроб преминулог Горана Мачара, првог предсједника Ветерана служби безбједности Републике Српске.

У саопштењу се наводи да ће у 13.30 часова бити сумиране проведене активности и задаци за наредни период међу којима су изградња спомен-обиљежја Прве смотре, увођење овог датума у календар значајнијих догађаја, као и назива улице или трга, те биста Зорана Цвијетића у Сокоцу.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЕвролига: Партизан домаћин Барселони
Сљедећи текстДојава о бомби и у Општинском суду Сарајево