Насловна Најновије Обиљежена крсна слава манастира у у Добрунској Ријеци

Обиљежена крсна слава манастира у у Добрунској Ријеци

172
0

Манастир Светог Николаја у Добрунској Ријеци код Вишеграда прославио је у присуству великог броја гостију крсну славу Пренос моштију Светог Николаја.

Литургију је служило свештенство и монаштво Српске православне цркве, а на слави је бесједио архимандрит Јован Гардовић, који је честитао крсну славу и истакао да је данашња прослава спој заједнице, празника и славе.

„Дан је сунчан, а свим људима који су дошли сунце је у души. Хвала свима који су помогли да заживимо и функционишемо. Ми се осјећамо као велика породица. Овдје је свако добродошао, што људи и осјећају“, истакао је архимандрит Гардовић.

Он је нагласио да је много свештеника данас служило литургију и да му је драго да сви тај вид љубави проналазе у овом манастиру.

Славску трпезу припремили су домаћини славе Недељко и Драгана Перишић који су истакли да су послије рата доселили у ове крајеве, гдје су јако лијепо прихваћени.

„Драго ми је да сам смогао снаге да са породицом организујем славски ручак. На овај празник је и мој рођендан, тако да је то посебан дан“, истакао је Перишић.

Обиљежавању крсне славе присуствао је начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, који је честитао празник.

У оквиру манастирског комплекса налази се сједиште Издавачке куће Митрополије дабробосанске „Дабар“ и сједиште редакције часописа „Соко“. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстНа Европском првенству у Требињу млади одбојкаши из шест земаља
Сљедећи текстМеморијал „Видоје Андрић“ окупио 300 каратиста