Насловна Вијести Република Српска Обиљежен Дан несталих источне Херцеговине

Обиљежен Дан несталих источне Херцеговине

327
0

На Споменик слободе у Невесињу и спомен-костурницу данас су положени вијенци поводом обиљежавања 30 година од страдања Срба Мостара и долине Неретве, као и Дана несталих источне Херцеговине.

Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки Димитрије, служио је са свештеницима из Мостара и Невесиња помен на спомен-костурници.

Вијенце су положили представници Организација породица погиних и заробљених бораца и несталих цивила Невесиње, изасланик српског члана Предсједништва Бошко Томић, потпредсједник Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић, делегација општине Невесиње и града Требиња, борачке организације Невесиња и Гацка.

Вијенце су положили и представници организација старјешина Војске Републике Српске и ветерана, породица ђеце погинулих бораца, те Црвеног крста Републике Српске.

Обиљежавању су пристуствовале породице страдалих, начелници општина источне Херцеговине, посланици у Народној скупштини Републике Српске Илија Таминџија и Валерија Лакић, као и посланик у Парламентраној скупштини БиХ Љубица Миљановић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУсвојена одлука о извршењу буџета у износу од 12.236.830 КМ
Сљедећи текстМостар: Академија сјећања поводом 30 година од прогона и страдања Срба у долини Неретве