Насловна Најновије Облачно и хладно, температура испод нуле

Облачно и хладно, температура испод нуле

106
0

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити хладно и претежно облачно вријеме уз сунчане периоде и температуру која ће у многим предјелима остати испод нуле током цијелог дана.

Максимална температура ваздуха биће од минус четири до два, на југу до пет, у вишим предјелима од минус осам, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана биће хладно и умјерено до претежно облачно уз сунчане периоде. У многим предјелима температура ће остати испод нуле током цијелог дана.

На југу ће бити претежно сунчано и вјетровито уз јак сјеверни вјетар. Увече и током ноћи очекује се разведравање и све хладније вријеме.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни и сјевероисточни вјетар, на југу и на планинама јак.

Према оподацима Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава умјерено до претежно облачно вријеме, понегдје са слабим снијегом. У Херцеговини претежно сунчано.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница минус 19, Чемерно и Хан Пијесак минус 12, Калиновик минус 11, Соколац и Иван Седло минус 10, Гацко минус осам, Сарајево и Градачац минус седам, Добој, Ливно и Тузла минус шест, Бањалука, Бијељина, Градишка, Зворник, Билећа минус пет, Вишеград, Дрвар и Зеница минус четири, те Мостар и Неум нула степени Целзијусових.

Висина снијега на Бјелашници је 160 центиметара, на Хан Пијеску 67, на Чемерну 43, на Иван Седлу 34, на Сокоцу 28 и у Сребреници 10 центиметара.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЗаснијежен коловоз у планинама, поледица и у нижим крајевима
Сљедећи текстДанас о здравственом стању Милоша Божовића