Насловна Најновије Обустављена истрага против три особе, нема доказа о учешћу у убиству сарајевских...

Обустављена истрага против три особе, нема доказа о учешћу у убиству сарајевских полицајаца

190
0

Тужилаштво Кантона Сарајево обуставило је истрагу против Милоша Обрадова, Срећка Трифковића и Недељка Лиздека због недостатка доказа да су учествовали у убиству сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, у октобру 2018. године.

Портпарол Кантоналног тужилаштва Азра Бавчић рекла је Срни да нема доказа да су осумњичени учествовали у извршењу кривичног дјела.

За убиство полицајаца оптужени су Саво Маринковић, Александар Мацан и Марко Трифковић и они су се пред Кантоналним судом у Сарајеву изјаснили да нису криви.

Маринковића, Мацана и Трифковића оптужница терети да су 26. октобра 2018. године у сарајевском насељу Алипашино Поље, након што су затечени у крађи возила у Гетеовој улици, испалили најмање 20 хитаца у полицајце Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, који су били у полицијском аутомобилу.

Адис Шеховић је од задобијених повреда одмах преминуо, док је Давор Вујиновић тешко рањен, усљед чега је након неколико часова подлегао повредама.

Истрага у овом предмету трајала је четири године, предузето је више од 2.500 радњи документовања и доказивања оптужби, а међу доказима су дијелови аутомобила “сеат леон”, као и дијелови пушкомитраљеза са 20 чаура из којег су убијени полицајци, а који су пронађени закопани на Палама на подручју Републике Српске.

Саслушано је и око 500 особа, урађена су ДНК-а, биолошка, балистичка, механоскопска и друга вјештачења, укључујући и замолнице за међународну правну помоћ због прибављања података, те саслушања и вјештачења изван БиХ.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПоход у Пјеновац 2023.
Сљедећи текстЗа Програм заједничке комуналне потрошње више од 200.000 КМ