Насловна Најновије Огласила се Амбасада САД о новим санкцијама компанијама из Српске

Огласила се Амбасада САД о новим санкцијама компанијама из Српске

78
0

Америчка Амбасада у Сарајеву огласила се данас након што је Канцеларија за контролу имовине странаца при Министарству финансија САД увела санкције за још неколико привредника из Републике Српске, те неколико компанија.

– Канцеларија за контролу стране имовине Министарства финансија данас је одредила седам субјеката (Infinity International Group, Prointer, Kaldera, Infinity Media, K-2 Audio Services, Una World Network i Sirius 2010) и два физичка лица (Ђорђе Ђурић и Миленко Чичић) који осигуравају главне изворе прихода корумпираној мрежи покровитеља предсједника Српске Милорада Додика – саопштили из Амбасаде САД.

Наводе како је „Додик злоупотребио службени положај како би стекао лично богатство преко компанија повезаних са њим и његовим сином Игором Додиком“.

– Док Милорад Додик и његова породица покушавају дестабилизовати регију и угрозити будућност БиХ у евроатлантским институцијама, Сједињене Државе ће наставити користити санкције као средство против корупције и позивати ​​појединце на одговорност за своје поступке – стоји у саопштењу Амбасаде.

ИЗВОРртрс
Претходни текстБројни туристички садржаји и Фаце фестивал обиљежиће почетак љетне сезоне на Јахорини (Видео)
Сљедећи текстОдговор на санкције: АТВ – Нећете нас ућуткати како год се звали; Инфинити – Наставак покушаја политичке манипулације