Насловна Вијести Источно Сарајево Огњен Ђурковић побједник у скоковима на Каљинском буку

Огњен Ђурковић побједник у скоковима на Каљинском буку

288
0

Сокочанин Огњен Ђурковић побједник је у скоковима у воду на такмичењу организованом на Kаљинском буку код Сокоца, саопштили су организатори ове дводневне спортско-забавне манифестације.

У конкуренцији 12 такмичара, друго мјесто јуче освојио је Момчило Kопривица, треће Саша Шкиљевић, а за најатрактивнији проглашен је скок најмлађег такмичара Андреја Маловића.

Замјеник градоначелника Источног Сарајева Слободан Амовић, један од организатора ове спортско-забавне манифестације, рекао је новинарима да су чланови актива младих ДЕМОС-а Соколац, уредили Kаљински бук, једно од најљепших излетишта на подручју општине Соколац.

Амовић је рекао да је на том локалитету уређена обала и очишћено корито ријеке Kаљине код истоименог мјеста, направљена вјештачка брана, столови, клупе и скакаоница, те насута вјештачка плажа.

„У ревијалном дијелу ове манифестације посјетиоци су уз потребну опрему могли да, у пратњи професионалних инструктора, изврше зароне, а након такмичарског дијела су уручене три прикладне награде за најбоље скакаче и утјешна за најатрактивнији скок“, истакао је Амовић.

Инструктор роњења Емир Ханић, јуче је, као и његове колеге из Ронилачког клуба „Амфибијас Сепет“ из Сарајева, заинтересованима на Kаљинском буку презентовао стандарде у роњењу.

Организатори скокова у воду на ријеци Kаљина, подсјећају да ће и данас од 12.00 часова заитересована лица моћи да присуствују едукацији роњења на Буку, уз пратњу чланова ронилачког тима из Сарајева.

ИЗВОРсрна, фото demossokolac
Претходни текстКокаин за црногорско тржиште високе чистоће – грам од 70 до 100 евра
Сљедећи текстУ Соколовићима изгорјела штала