Насловна Uncategorized Одвијање саобраћаја несметано

Одвијање саобраћаја несметано

139
0

Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија без застоја, по мјестимично мокрим и клизавим коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Поводом одржавања општих избора данас је у БиХ забрањен превоз експлозивних материја.

На подручју Републике Српске на снази је забрана превоза за теретна возила укупне масе изнад три и по тоне.

Додатно на подручју РС забрана је на снази и за теретна возила преко 3,5 тоне укупне масе.

На дионици магистралног пута Мостар-Невесиње, од Невесиња према ентитетској граници, неће бити најављене обуставе саобраћаја јер се до сутра на том путном правцу неће изводити радови.

Успорено због радова вози се на путевима Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, на дионици ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља на петљи Јоховац, Челинац-Котор Варош, Челинац-Укрина, Теслић-Подјезера /ентитетска граница/, у тунелима Чељиговићи на магистралном путу Лапишница-Љубогошта и у тунелу Стамболчић на путу Пале-Подграб.

Ради се и на путевима Стари Мајдан-Бањалука, Бакрачуша-Невесиње, Приједор-Стара Ријека, Приједор-Козарац.

Због опасности од појаве клизишта, на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја. Забрана се не односи на возила РиТЕ Угљевик.

Клизишта успоравају саобраћај и на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи и на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ је због изградње обилазнице саобраћај обустављен на раскрсници магистралних путева у Доњем Вакуфу и преусмјерен на привремену обилазницу.

На магистралном путу Тарчин-Брадина због санационих радова обустављен је саобраћај и преусмјерен на возне траке новоизграђене поддионице ауто-пута Тарчин-Иван у оба смјера, без наплате путарине од Влакова до Брадине.

Обуставе саобраћаја од сутра до 3. децембра биће на снази на магистралном путу Житомислићи-Почитељ у периодима 9.00 до 12.15 и од 13.15 до 15.00 часова. За вријеме обуставе могуће је саобраћати алтернативним правцима.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф, због радова у тунелу Скела, током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима преусмјерава се на обилазницу око тунела.

Спорије, због радова, саобраћа се на дионици ауто-пута Зеница југ-Зеница сјевер и на магистралним путевима Бихаћ-Босански Петровац /Рипач-Дубовско/, Тузла-Лукавац и Доњи Вакуф-Травник /Комар/.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Претходни текстМитрополит Хризостом служи у Храму Светог Саве у Блажују
Сљедећи текстСунчано уз умјерену облачност, температура до 25 степени Целзијусових