Насловна Најновије Одговор на санкције: АТВ – Нећете нас ућуткати како год се звали;...

Одговор на санкције: АТВ – Нећете нас ућуткати како год се звали; Инфинити – Наставак покушаја политичке манипулације

81
0
АТВ је одговорила на нове санкције америчког Министарства финансија.
 

АТВ (фото:АТВ) -

АТВ (фото:АТВ)

Одговор АТВ преносимо у цјелости:

– Сви наши напори да обезбједимо егзистенцију нашим радницима и њиховим породицама, као и опредјељење да гледаоцима и читаоцима пружимо истиниту и објективну информацију о свим дешавањима у Републици Српској, БиХ, региону и свијету, опет су се нашла под ударом америчке администрације.

И опет, без образложења. Произвољне квалификације и нове санкције које се односе и на наших 150 радника, одраз су, очигледно, самовоље појединаца у америчкој Амбасади, али не можемо се отети утиску и домаћих актера којима се не допада оно што говоримо и пишемо, а истина је.

Руководство (АТВ-К2) неће дозволити да нека страна сила остави нити једног радника без посла, а неће дозволити ни да нам угуши слободу говора. Бићемо још гласнији како год се морали звати и колико год ко сматрао да може да нас ућутка.

Као медијска кућа, у којој раде професионалци, новинари са дугогодишњим искуством, срамимо се редака из најновијег образложења Министарства финансија САД. Када јавности доставите доказ за тврдње и квалификације, онда ћете на овим просторима бити озбиљно схваћени. Ми тако радимо 27 пуних година, трајемо и трајаћемо, то обећавамо, прије свега вама поштовани гледаоци, читаоци и слушаоци. Вама који нам вјерујете!

Инфинити: Наставак покушаја политичке манипулације с циљем нарушавања пословног угледа

Инфинити интернешнел груп и њене чланице најоштрије осуђују одлуку Канцеларије за контролу имовине странаца при Министарству финансија САД да уведу санкције за појединце и компаније које раде и послују у оквиру њихове групације.

– У питању је наставак покушаја политичке манипулације којима смо изложени већ неколико година у самој БиХ како би се нарушио наш пословни углед и покушало угрозити успјешно пословање на тржиштима неколико земаља – наглашава се у саопштењу за Срну поводом увођења санкција за седам субјеката, те власника Инфинити групе Ђорђа Ђурића и генералног директора компаније „Калдера“ Миленка Чичића.

Из Инфинити интернешнел групе констатују да данашњи потез америчке администрације само потврђује да је једини циљ да се оспори вриједност, кредибилитет, успјешни пројекти и квалитет нашег рада с циљем да се пољуља повјерење које су годинама стварали и оправдали код својих пословних партнера.

– Санкције оваквог формата су, прије свега, покушај удара на више од 800 високообразованих радника који свакодневно стварају нову вриједност и доприносе бољем привредном амбијенту у цијелој БиХ – истиче се у саопштењу.

Такође, додају, јасно је да се овим покушава отворити простор конкуренцији из енергетског и ај-ти сектора да остваре јачи утицај на тржишту.

– Због тога ћемо бити принуђени да предузмемо све правне кораке како бисмо заштитили своје пословање и углед који несумњиво имамо у нашој пословној заједници – поручили су из Инфинити интернешнел групе.

Уна ТВ: Ниједна одлука неће утицати на даље присуство на медијској сцени
Ниједна одлука било које институције неће утицати на даље присуство УНА телевизије на регионалној медијској сцени, као ни на емитовање програма, саопштено је из ове телевизије након што је Канцеларија за контролу имовине странаца при америчком Министарству финансија увела санкције.
 
УНА ТВ (фото: una.ba) -

УНА ТВ (фото: una.ba)

– УНА телевизија има јасну визију и снажну стратегију пословања на територији Србије и БиХ. За кратко вријеме стекли смо чврсто језгро гледалаца и кредибилитет објективне, професионалне и неутралне телевизије која емитује програм по свјетским стандардима – наводи се у саопштењу.

УНА ТВ, додају, заједно са својим тимом врхунских професионалаца, наставља са спровођењем својих пословних планова на регионалном тржишту.

– Од Канцеларије за контролу стране имовине Министарства финансија Сједињених Америчких Држава тражићемо образложење неправедне одлуке коју су данас саопштили – наводи се у саопштењу.

Канцеларија за контролу имовине странаца америчког Министарства финансија увела је санкције за седам компанија из Српске, те власника Инфинити групе Ђорђа Ђурића и генералног директора компаније „Калдера“ Миленка Чичића који, како је наведено, представљају главне изворе прихода за предсједника Републике Српске Милорада Додика и његову породицу, саопштено је из Амбасаде САД у БиХ.

Како је наведено, санкционисана је мрежа коју чине седам субјеката – Инфинити интернешенел група, „Проинтер“, „Калдера“, Инфинити медија, К-2 аудио сервис, Уна ворлд нетворк и Сиријус 2001 и два појединца Ђурић и Чичић.

ИЗВОРртрс
Претходни текстОгласила се Амбасада САД о новим санкцијама компанијама из Српске
Сљедећи текстВујичић: На сцени америчка каубојска демократија