Насловна Најновије Одличан жријеб за Србију, пред БиХ тежи задатак

Одличан жријеб за Србију, пред БиХ тежи задатак

200
0

Фудбалска репрезентација Србије играће у квалификацијама за Европско првенство у групи са Мађарском, Црном Гором, Бугарском и Литванијом.

Србија ће имати и додатну шансу да се пласира на завршни турнир, ако не успије кроз квалифијације и то као побједник Групе Б у Лиги нација.

Селекција БиХ ће играти у групи са Португалом, Исландом, Луксембургом, Словачком и Лихтенштајном.

У Групи А играће Шпанија, Шкотска, Норвешка, Грузија и Гибралтар, Групи Б Холандија, Француска, Ирска, Грчка и Кипар, Групи Ц Италија, Енглеска, Украјина, Сјеверна Македонија и Малта, Групи Д Хрватска, Велс, Јерменија, Турска и Летонија.

У Групи Е играће Пољска, Чешка, Албанија, Фарска Острва и Молдавија, Група Ф Белгија, Аустрија, Шведска, Азербејџан и Естонија, Групи Х Данска, Финска, Словенија, Казахстан, Сјеверна Ирска и Сан Марино и Група И Швајцарска, Израел, Румунија, самопроглашено Косово, Бјелорусија и Андора.

Квалификације ће се играти од марта до новембра 2023. године, а пласман на финални турнир обезбиједиће по двије најбоље пласиране репрезентације.

Европско првенство ће се одржавати од 14. јуна до 14. јула 2024. године у Њемачкој. Титулу шампиона брани селекција Италије. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра се обиљежава Свјетски дан менталног здравља
Сљедећи текстКесић: Сачувати политику неутралности