Насловна Друштво Одржано предавање о вршњачком насиљу

Одржано предавање о вршњачком насиљу

205
0

У Андрићграду је одржано предавање о вршњаком насиљу, о томе како га препознати и спријечити, које је окупило просвјетне раднике и родитеље.

Предавање је синоћ одржала педагог Тања Новаковић која је рекла новинарима да је циљ усмјерити дјецу кроз срећно дјетињство ка будућности и самопоузданом човјеку.

„Препознавање , мислим на вршњачко насиље, елемената и наговјештаја истог правимо први и веома важан  корак ка превенцији . Да би то постигли, требамо пронићи, уочити , сазнати шта је то што у дјеци буди и покреће агресивно понашање ка вршњацима, зашто се заправо дешава вршњачко насиље. Узроци се не налазе само у дјеци , њиховим индививуалним особинама, већ и у осталим факторима , фактори ризика, који утичу на одрастање, васпитање, образовање, понашање дјеце. Али ти су свакако и породица , школа и вршњаци, друштво“, истакла је Новаковићева.

Она је нагласила да ће се уз отворену комуникацију и потпуну и директну сарадњу свих чинилаца васпитно-образовног процеса и заједнице постављени циљ и остварити.

ИЗВОРОпштина Вишеград
Претходни текстХуманитарни прилог за цркву Светог Николе у ​​Рељеву
Сљедећи текстУ сриједу обиљежавање крсне славе општине Вишеград