Насловна Најновије Одржано Светосавско такмичење из математике на Палама

Одржано Светосавско такмичење из математике на Палама

206
0

На Филозофском факултету у Палама у суботу, 28. јануара одржано је 13. Светосавско такмичење из математике. На такмичењу су учествовали ученици седмих, осмих и деветих разреда из свих основних школа Источног Сарајева.

Основну школу ,,Свети Сава“ представљало је 12 ученика и два предметна наставника, Јелена Ристовић и Ненад Пејовић, који су остварили веома добре резултате.

У категорији седмих разреда ученик ове школе Горан Мијић освојио је прво мјесто, а Дарко Самарџић друго. Треће мјесто подијелили су ученицо ОШ ,,Пале“ Коста Срдановић и Андрија Ђого.

Ученици 8. разреда Основне школе ,,Свети Сава“ остварили су сљедеће резултате: Милица Мркаја – 1. мјесто, Милан Шобот – 2.мјесто и Лана Матовић – 3.мјесто. 

У конкуренцији ученика деветих разреда прво мјесто освојио је Сергеј Тешановић из ОШ ,,Јован Дучић“ Касиндо, друго Ђорђе Кнежевић из ОШ ,,Пале“, а треће Милица Кешељ из ОШ ,,Петар Петровић Његош“ из Источне Илиџе.

Из ОШ ,,Свети Сава“ Источно Ново Сарајево изразили су захвалност организаторима који предано подржавају талентовану дјецу у граду, а посебне честитке су упутили награђеним ученицима као и свим учесницима Светосавског такмичења.

ИЗВОРртвис
Претходни текстИграоница ,,Радост“ из Трнова отвара врата за сву дјецу са подручја ове општине
Сљедећи текстТроје службеника Граничне полиције „скинуто“ са истраге Скај апликације