Насловна Најновије Одржан заједнички концерт ученика из Сарајева и Источног Сарајева

Одржан заједнички концерт ученика из Сарајева и Источног Сарајева

216
0

Ученици музичких школа из Сарајева и Источног Сарајева су одржали заједнички концерт „Музика спаја“ којим су почели једно ново пријатељство, те послали поруку мира, толеранције и заједништва.

У једночасовном програму посјетиоци су имали прилику чути богат репертоар који су чиниле изведбе на различитим инструментима, кроз различите музичке стилове и епохе.

Школа за основно музичко образовање Источно Ново Сарајево синоћ је први пут угостила ученике из Основне музичке и балетске школе Ново Сарајево, саопштено је данас из организације ЦРС.

Директор школе у Источном Сарајеву Мирјана Учур изразила је наду да ће се ова сарадња наставити и да је ово дружење само прво у низу.

Њена колегиница из Сарајева Ламија Шошић истакла је да је срећна што су се школе на овај начин повезале, те додала како једва чека да и њена школа узврати гостопримство.

Концерту су присуствовали и представници Сарајева и Источног Сарајева, те Новог Сарајева и Источног Новог Сарајева који су дали подршку оваквим примјерима сарадње међу дјецом из два сусједна града.

Концерт је одржан уз подршку УСАИД-овог пројекта „ПРО-Будућност“, који проводи ЦРС и Удружење грађана за културу и образовање „Погон“. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстПуштен у рад нови водоводни систем Брезовице
Сљедећи текстХан Пијесак: Гајшек побрао симпатије публике