Насловна Најновије Одржан састанак Штаба за ванредне ситуације општине Источни Стари Град

Одржан састанак Штаба за ванредне ситуације општине Источни Стари Град

123
0

У просторијама Општине Источни Стари Град данас је одржан састанак Штаба за ванредне ситуације, а на захтјев Републичке управе цивилне заштите због најава Републичког хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Састанку су присуствовали командант Штаба за ванредне ситуације Општине Источни Стари Град Малко Короман, начелник Општине Бојо Гашановић те директор јавног комуналног предузећа ”Глог”, предсједник СО Источни Стари Град, командир ПС Источни Стари Град, представник ШУ „Романија“ РЈ Вучја Лука, представник „Електродистрибуција“ ад Пале ФЛ Хреша, те начелник станице Горске служба спасавања, стручни сарадник за послове цивилне заштите општине Источни Стари Град, директор ЈП „Миљацка ИСГ“ д.о.о. и директорица ЈЗУ Амбуланта породичне медицине Стари Град.

На Дневном реду била је тачка, разматрање ситуације поводом највљивања обилних падавина те евентуалној појави обилнијих сњежних падавина.

Присутнима се прије свих обратио начелник Општине Источни Стари Град Бојо Гашановић и рекао да је састанак Штаба сазван због најава које су послате од стране ЦЗ РС и меоролошких органа којим нас упозоравају на обилне падавине као и појаве већих количина снијега.

“Наша општина директно није угрожена изливањем ријека (може бити евентуално бујичних проблема) али потребно је да поразговарамо о спремности свих нас који имамо обавезу поступања ако би се обистиле ове најаве. Оно што сигурно знамо је да смо спремили предузећа и можемо да одговоримо задатку. Битно је да се електродистибуција припреми што се тиче хидроцентрале, да се обезбиједи дежурство.

Оно што је за нас битно су сњежне падавине, које могу бити на Вучијој Луци, Хреши и Требевићу, а на Булозима мање. Овдје је битна само наша координација. Кад се сазове Штаб, сви морају да буду присутни и да се ставе под команду Штаба”, рекао је начелник Гашановић.

Истакнуто је да тренутно нема разлога за проглашавање елементарне непогоде, али је битно да се свакодневно одржава комуникација у случају потребе за реаговањем и доношењем других одлука.

ИЗВОРОпштина Источни Стари Град
Претходни текстМалишани вртића “Машин свијет” у посјети музеју старина у Војковићима(ВИДЕО)
Сљедећи текстОдређен једномјесечни притвор седморици нападача на Србе