Насловна Најновије Од данас на снази одлука о ограничењу висине цијене пелета

Од данас на снази одлука о ограничењу висине цијене пелета

143
0

У Републици Српској од данас је ступила на снагу одлука о привременој мјери за ограничење висине цијене пелета по којој је прописана највиша продајна цијена од 480 КМ плус ПДВ по тони, речено је Срни у Министарству трговине и туризма Републике Српске.

Из Министарства подсјећају да је Влада Републике Српске 3. новембра усвојила одлуку о ограниченој цијени пелета у свим паковањима, у трговини на мало.

Одлука је објављена у „Службеном гласнику“ и престаје да важи 31. марта наредне године.

Инспекцијски надзор над примјеном ове одлуке врши Републичка управа за инспекцијске послове посредством републичког тржишног инспектора и тржишног инспектора у јединицама локалне самоуправе, а у складу са овлаштењима прописаним Законом о регулисању цијена и прописом којим се уређује инспекцијски надзор.

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић раније је разговарала са представницима привредних друштава која се баве производњом пелета.

Произвођачи пелета су, током састанка, истакли да је домаће тржиште готово у потпуности снабдјевено, уз апел надлежним министарствима и Влади Српске да Савјету министара упуте иницијативу за стављање ван снаге одлуке о забрани извоза пелета и на тај начин омогуће пласирање вишка производа на међународно тржиште и очување континуитета пласмана робе на ова тржишта.

Гашићева је навела да службе ресорних министарстава прате стање снабдјевености тржишта, напомињући да ће у наредном периоду инспекцијски органи вршити контролу поштовања одлуке о привременој мјери за ограничење висине цијене пелета.

Она је рекла да је циљ мјера Владе заштита животног стандарда и задовољења потреба становништва, те да ни на који начин нису усмјерене на угрожавање пословања привредних субјеката.

Гашићева је поручила и да ће у складу са ситуацијом на тржишту бити разматране могуће иницијативе према Савјету министара.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ плану увођење нове методе лијечења у Болници „Србија“
Сљедећи текст„СПРЖИЋУ ТЕ“ Станивуковић гостовао код Хаџифејзовића у емисији, па разљутио водитеља