Насловна Најновије Од сутра „Дани руског филма за дјецу“

Од сутра „Дани руског филма за дјецу“

201
0

Манифестација „Дани руског филма за дјецу“ биће одржана на Палама од сутра до сриједе, 27. септембра под називом „Бајке дјетињства“, намијењена за основце и малишане из вртића са подручја ове општине.

„Дани руског филма за дјецу“ организује Кинотека Републике Српске у сарадњи са Фондом насљеђа руског зарубежја, Амбасадом Руске Федерације у БиХ, Телевизијом „Заједно РФ“ и компанијом „Вифсаида“ /Вифсаида/.

Сутра, након отварања манифестације у 11.00 часова, на програму је дугометражни играни филм „Грозни тата“ у режији Јурија Коробјеникова и Карен Оганесјан.

Филм је прилагођен за дјецу узраста од шест и више година, саопштено је из Кинотеке Републике Српске.

У уторак, 26. септембра, од 10.00 часова на програму су два блока кратких анимираних филмова у трајању од по пола сата. Први блок је прилагођен за дјецу која похађају вртић, а други за млађе основце.

Трећи дан, у сриједу, 27. септембра, у 12.00 часова на програму је дугометражни играни филм „Звезде ће ми показати пут“ у режији Филипа Абрјутина, а прилагођен је за дјецу виших разреда основне школе.

У склопу манифестације „Дани руског филма за дјецу“ биће промовисане и књиге за дјецу руских писаца.

Све пројекције биће затвореног типа, а гости Кинотеке Републике Српске биће ученици основних школа „Пале“, „Србија“, „Мокро“, као и дјеца из предшколских установа „Бубамара“ и „Цврчак“ из Пала.

Пројекције ће се одржати у Културном центру Пале.

ИЗВОРсрна
Претходни текстТзв. косовска полиција: У размjени ватре убијен један од нападача
Сљедећи текстНаоружана особа уперила пиштољ у свештеника, вјерници закључани у капели