Насловна Најновије Од сутра смотра рукомета у Добоју

Од сутра смотра рукомета у Добоју

57
0

У Добоју сутра почиње 55. Међународни рукометни ТВ турнир шампиона који ће окупити седам врхунских екипа.

Свечано отварање турнира је у 20.30 часова на Стадиону спортских игара, а сусрет екипа „Татабање“ из Мађарске и „Загреба“ из Хрватске планиран је за 21.15 часова.

У оквиру програма отварања турнира, од 22.30 часова планиран је концерт групе „Ван Гог“ у Парку народних хероја.

Из Организационог одбора данас је наведено да је екипа „Веспрем“ из Мађарске, отказала учешће због вируса који је заразио осам играча и три члана стручног штаба.

У групи „А“ играће „Загреб“, „Татабање“, „Пелистер“ из Сјеверне Македоније и „Црвена Звезда“ из Србије.

Међународни рукометни ТВ турнир шампиона у Добоју - врхунски мечеви између  осам екипа (ФОТО/ВИДЕО)

У групи „Б“ домаћин ће бити „Слога“ из Добоја, „Бешикташ“ из Турске и „Ел Ахли“ из Египта.

У четвртак, 29. августа, прва утакмица између екипа „Слоге“ и „Ел Ахлија“ почеће у 17.20 часова, а друга у 21.00 часова сусретом „Пелистера“ и „Црвене Звезде“.

Трећег такмичарског дана, у петак, 30. августа, од 17.20 часова играју „Црвена Звезда“ и „Загреб“, од 19.10 часова „Ел Ахли“ и „Бешикташ“, а од 21.00 час „Пелистер“ и „Татабање“.

У Парку народних хероја исто вече од 20.30 часова настпиће Етно-група „Ива“.

Прва утакмица у суботу, 31. августа, почеће у 17.20 часова између екипа „Бешикташа“ и „Слоге“, друга од 19.10 часова сусретом „Татабање“ и „Црвене Звезде“ и трећа од 21.00 час између „Загреба“ и „Пелистера“.

Финалне утакмице биће одигране у недјељу, 1. септембра, од 17.20 часова за треће и од 20.15 часова за прво, а у 22.00 часа предвиђена је церемонија затварање турнира.

Истог дана од 22.30 часова биће одржан концерт пјевача Игора Вукојевића.

Из Организационог одбора турнира најавили су да ће у недјељу имати специјалне госте – екипу „Слоге“ која је 1984. године играла финале тадашњег Еврокупа против „Барселоне“.

Биће присутна и генерација рукометаша селекције Југославије која слави 25 година од освајања трећег мјеста на Свјетском првенству у Египту.

Srna | Република Српска - Добој - Туристичка организација - плакат

Паралелно на добојској тврђави Градина одржава се ди-џеј спектакл „Битенерџи Градина“, па ће сутра и у четвртак наступити локални ди-џеј извођачи, у петак Бојан Поповић, а у суботу Феђа Кнајдл и Ади Ресаковић.

У Парку народних хероја у суботу ће бити организована и изложба ситних животиња добојског Друштва за узгој и заштиту ситних животиња „Добојски одгајивач“.

Скупштина града Добоја именовала је 6. јуна чланове Организационог одбора Међународног рукометног ТВ турнира шампиона за ову годину, којем ће предсједавати предсједник Републике Српске Милорад Додик.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстВулин кум крсне славе општине Пале, Велике Госпојине
Сљедећи текстПале: Добитници општинске Повеље Митрополија дабробосанска и Институт историјских наука