Насловна Најновије Од јутрос поново настава у школи „Владислав Рибникар“

Од јутрос поново настава у школи „Владислав Рибникар“

113
0

У Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду јутрос је настављена настава, након трагедије од 3. маја када је у пуцњави убијено девет ученика и радник обезбјеђења, потврдила је Снежана Вуковић из Министарства просвете Србије.

Вуковићева је навела да ће се настава одвијати у двије смјене, а послије подне ће у школу доћи и ученици седмог два одјељења, које је похађао починилац убиства К.К, као и већина страдалих ученика.

Она је додала да су ученици седмог два одјељења у разговору са терапеутима сами инсистирали на дођу на наставу.

– У контакту смо са њима на дневном нивоу, комуницирамо, ослушкујемо. Инсистирали су да почну са наставом физичког и здравственог васпитања. Сутра ће кренути са наставом физичког и географије. Идемо постепено, полако, у складу са потребама и жељама деце – навела је Вуковићева за РТС.

Она је истакла, да уколико родитељи примијете да се дјеца плаше и немају потребу да уђу у школски простор, не морају да дођу јер би то било ново насиље над дјететом и нико из Министарства и стручних кругова не инсистира на томе.

– Врло је важно да имамо писану изјаву родитеља да дете не долази и да се прати шта се дешава са њим. Било би добро кад би деца, која не желе да дођу, имала онлајн наставу – рекла је Вуковићева и додала да 200 родитеља уопште не жели наставу, већ прекид и завршетак школске године.

Она је додала да је током протекле недјеље више од 750 ученика било у школи, као и да је око 130 ђака било са наставницима на активностима ван школе.

У Основној школи „Владислав Рибникар“ данас је распоређено шест полицајаца.

У пуцњави 3. маја у овој школи за коју је одговоран ученик К.К. смртно је страдало осам ђака и радник обезбјеђења, а једна рањена дјевојчица подлегла је посљедицама рањавања 12 дана касније.

ИЗВОРагенције
Претходни текстОбиљежавање 31 године од смрти 12 беба
Сљедећи текстОдобрен упис за 1.847 студената првог циклуса студија