Насловна Магазин Култура ОК фест посјетило 30.000 младих

ОК фест посјетило 30.000 младих

255
0

На Тјентишту је рано јутрос завршен осми „Нектар ОК фест“, који је за три дана посјетило око 30.000 младих из региона, Европе и свијета.

Посљедњег дана публика је на главној бини уживала у наступима „Зостера“, „Психомодо попа“, „Сарса“ и Кирила Џајковског.

– Ово је као неки Вудсток овдје на Балкану, и супер је, све је зелено и сви су весели – поручио је Давор Гобац из „Психомодо попа“.

Фронтмен „Сарса“ Жарко Ковачевић рекао је да на овом фестивалу свирају од самих почетака па до тренутка када је постао регионална атракција.

– Испратили смо сваки корак раста овог фестивала – рекао је Ковачевић.

На бини у кампу, публика се претходно загријала уз „Морт“ и Војка В.

Директор „Нектар ОК феста“ Дубравко Сувара каже да је ово била организационо и по свему најуспјешнија година.

– Потенцијал догађаја је такав да би могао да има двоструко више посјетилаца да постоје смјештајни капацитети и да је боља пратећа инфраструктура. Све у свему, послали смо лијепу поруку региону да на Тјентишту у Фочи постоји респектабилан фестивал који промовише туристичке потенцијале Националног парка „Сутјеска“ и комплетне Фоче – рекао је Сувара.

Он је навео да су сви туристички капацитети на подручју Фоче и Гацка били попуњени, те да ће се организатори трудити да у наредном периоду раде још више да сљедеће издање буде квалитетније и да инфраструктуру Националног парка подигну на виши ниво.

Сувара је поручио да „ОК фест“ има намјеру да се уврсти на мапу озбиљних европских фестивала, са више страних извођача и посјетилаца, за шта је потребна већа подршка локалне заједнице и републичких институција.

Током три фестивалска дана посјетиоци су имали прилику да уживају уз концерте, промоције књига, филмске пројекције, рафтинг на Тари, планинарске шетње и посјете неким од најљепших видиковаца у Националном парку „Сутјеска“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЏудисткиње „Фамоса“ бронзане на сениорском првенству Балкана
Сљедећи текстИз предузећа “Водовод и канализација“ Пале апелују на потрошаче да воду користе рационално