Насловна Вијести Република Српска Омладинци фочанског шаховског клуба „9. јануар“ трећи пут прваци Српске

Омладинци фочанског шаховског клуба „9. јануар“ трећи пут прваци Српске

203
0

Екипа Омладинског шаховског клуба „9. јануар“ из Фоче освојила је трећу узастопну титулу омладинског првака Републике Српске, док се женска сениорска екипа овог клуба пласирала на друго мјесто.

Млади фочански шахисти поново су били најбољи у Првој лиги за сениоре, жене и омладинце, која је одржана у Дворовима код Бијељине.

Друго мјесто заузео је Шаховски клуб „Светозар Глигорић“ из Бијељине, а треће Омладински шаховски клуб „Гамбит“ са Пала.

Шампионску екипу из Фоче чинили су Миљана Голубовић, Ана Шакотић, Вељко Малиш, Никола Мрковић и Марко Ивановић.

Фочански клуб имао је и другу екипу омладинаца, која је заузела 6. мјесто, а сачињавали су је кадети, којима ће, навели су из ОШК „9. јануар“, ово бити одлично искуство за предстојеће турнире.

У конкуренцији жена учествовале су три екипе, а прво мјесто припало је екипи ШК „Светозар Глигорић“ из Бијељине, испед ОШК „9. јануар“ из Фоче и друге екипе ШК „Рудар“ из Приједора.

Предсједник Шаховског савеза Републике Српске Александар Ковач истакао је да су у Савезу поносни оствареним резултатима младих шахиста Републике Српске на Кадетском првенству БиХ и замолио их да се што боље спреме за предстојеће Првенство Европе у убрзаном шаху, чији ће домаћин сљедеће године бити Требиње.

За чланове фочанског ОШК „9. јануар“ нема одмора, па је директно из Дворова Софија Мимић отпутовала у Сплит на Међународно финале „Плазма СИМ игара“.

Њу и Миљану Голубовић у септембру очекује, истичу из овог клуба, најзначајнији испит у досадашњој каријери – Првенство свијета за младе у Мамаји у Румунији. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстНа Преображење сабор и отварање излетишта на обронцима Зеленгоре
Сљедећи текстСупруга Вука Бориловића дала изјаву полицији