Насловна Вијести Источно Сарајево Опрез због мокрих коловоза

Опрез због мокрих коловоза

193
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос се вози по мокрим и клизавим коловозима, па се возачима савјетује опрезна вожња прилагођена условима на путу, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Појачана је фреквенција возила на граничним прелазима са Хрватском, као и на прелазима Градишка, Доња Градина, Изачић и Велика Kладуша на излазу из БиХ.

На осталим прелазима повремено долази до гужви, али задржавања нису дужа до 30 минута.

Отворен је до 30. септембра и гранични прелаз Kрстац на путном правцу Гацко-Никшић.

Режим саобраћаја измијењен је у тунелу „Чељиговићи“ на дионици магистралног пута ентитетска граница /Лапишница/-Љубогошта, као и у тунелу „Стамболчић“ на магистралном путу Пале-Подграб због фарбарских радова и инсталације опреме.

Због проширења и реконструкције водоводног система измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Kрупац-Богатић, а радови ће трајати до 3. октобра.

Измијењен је режим саобраћаја на правцу Kоњевић Поље-Милићи, на путу Стари Мајдан-Бањалука /Рударска/ и дионици граница Републике Српске /Бакрачуша/-Невесиње један.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Приједор-Kозарац, ради искључивања и укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, те на правцу Руданка-Добој један ради искључивања и укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка /укључујући мост/ до тунела „Путниково брдо два“.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић због чега је измијењен режим саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је и на регионалним путевима Приједор три-ентитетска граница /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина током експлоатације рудника Љубија, Шипово-ентитетска граница /Ново Село/ и Језеро-Шипово.

Једном коловозном траком, због активираног клизишта, саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, те на регионалном путевима Бистрица-Подграб и Укрина-Горња Вијака.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини- гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена на снази су на дионици Шамац један-Гребнице, на локалитету Гребнице-Тишина од 8.00 до 14.00 часова, те на регионалном путу Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци у Дервенти, од 8.00 до 15.00 часова.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се на правцу ентитетска граница Станић Ријека-Дервента-гранични прелаз Брод, па се возачи савјетују да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ су у току радови на изградњи кружног тока у близини мјеста Брадина на магистралном путу Тарчин-Kоњиц, те се у ноћним часовима саобраћај одвија наизмјенично једном траком, уз регулацију семаФорима.

На магистралном путу Јајце-Доњи ВакуФ због радова у тунелу Скела, током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, док је у ноћним часовима обустављен и преусмјерава се на обилазницу око тунела.

Спорије, због радова, саобраћај се одвија и на путним правцима: Бихаћ-Босански Петровац /Рипач-Дубовско/, Житомислићи-Почитељ /Шеваш Њиве/ и Доњи ВакуФ-Травник /Kомар/.

Саобраћај је обустављен и на раскрсници магистралних путева М-5 и М-16 у Доњем Вакуфу и преусмјерен на привремену обилазницу.

ИЗВОРАМС РС, фото општина Соколац
Претходни текстГаговић најавио инвестиције вриједне преко два милиона КМ
Сљедећи текстНова школска година почиње 1.септембра