Насловна Uncategorized Опрез, мјестимично мокри коловози!

Опрез, мјестимично мокри коловози!

181
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ вози се по мјестимично мокрим коловозима, посебно у источним крајевима, због чега из Ауто-мото савеза Српске возачима савјетују опрезну вожњу.

На дионици магистралног пута кроз Лакташе због манифестације „Лакташко љето“ од 18.00 до 2.00 часа саобраћај ће бити обустављен на магистралном путу кроз Лакташе, а возила ће бити преусмјерена на алтернативне правце.

Обустава ће бити за сва возила, осим за хитне службе, од раскрснице за скретање у Улицу Младена Стојановића до ракрснице кружног тока /Kарађорђева улица/.

Измјене у одвијању саобраћаја због радова су актуелне на путним правцима Стари Мајдан-Бањалука, Руданка-Добој, Kрупац-Богатић на ентитетској линији, Бакрачуша-Невесиње, Приједор-Стара Ријека, Kоњевић Поље-Милићи, Приједор-Kозарац, Теслић-Пођезера и Језеро-Шипово.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, Теслић-Подјезера, па су и на тим правцима актуелне измјене у одвијању саобраћаја.

Због опасности од појаве клизишта, на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја. Забрана се не односи на возила РиТЕ Угљевик.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Kлизишта успоравају саобраћај и на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, као и на регионалним путним правцима Бистрица-Подграб и Укрина-Горња Вијака.

До повремених получасовних обустава саобраћаја због деминерских радова долази на дионицама Шамац-Гребнице, на локалитету Гребнице-Тишина и то од 8.00 до 14.00 часова радним данима, те у мјесту Горњи Божинци на путу Поље-Подновље.

На путном правцу Станић Ријека-гранични прелаз Брод креће се превоз вангабаритног терета, па из АМС-а моле возаче да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ се због изградње кружног тока у близини Брадине на магистралном путу Тарчин-Kоњиц у ноћним часовима саобраћа наизмјенично једном траком, уз регулацију семафорима.

Радови се изводе и на вијадукту Kлопче на дионици ауто-пута Зеница сјевер-Зеница југ, гдје се саобраћа претицајном траком, док су возна и зауставна трака затворене за саобраћај.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф, због радова у тунелу Скела, током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима преусмјерава се на обилазницу око тунела.

Спорије због радова вози се путним правцима Бихаћ-Босански Петровац /дионица Рипач-Дубовско/, Житомислићи-Почитељ /Шеваш Њиве/ и Доњи Вакуф-Травник /Kомар/.

Kада је ријеч о стању на граничним прелазима, појачана је фреквенција возила на граничним прелазима Велика Kладуша и Градишка, док на осталима задржавања, за сада, нису дужа од 30 минута.

ИЗВОРртвис
Претходни текстСавјетовање и вакцинација у Регионалном центру у Источном Сарајеву
Сљедећи текстПомен за Србе страдале у „Олуји“