Насловна Најновије ,,Општина Трново“ и ,,Кафе Излог-Скај“ финалисти Божићног турнира у футсалу

,,Општина Трново“ и ,,Кафе Излог-Скај“ финалисти Божићног турнира у футсалу

164
0

Футсалери екипа Кафе Излог-Скај и Општина Трново играће у великом финалу Божићног турнира „Источно Ново Сарајево 2022“, одлучено је након вечерашњих полуфиналних дуела.

,,Кафе Излог-Скај“ је у првој полуфиналној утакмици савладао екипу ,,Годра“ 5:1 и пласирао се у велико финале првог Божићног турнира у Источном Новом Сарајеву.

Од почетка екипа Кафе Излог-Скај, која је наступила без Марка Перића који је данас био у улози тренера, је изашла са Николом Рнићем као „вишком“ и почела да притиска ,,Годру“, која се није најбоље снашла на њихов напад и послије девет минута губили су 2:0 након што су им Давор Поповић и Ђорђе Ћеха позатварали друге стативе и постигли голове. У 20. минути већ је било 3:0 за Кафе Излог-Скај након што је Давор Поповић постигао свој други гол.

У другом полувремену екипа ,,Годра“ се консолидовала и почела је да пријети, али је одличан и ову утакмицу на голу био Миљан Радмановић који је затворио све прилазе својој мрежи. У 35. минути Радмановић фантастично брани два шута, али Отовић из трећег пута погађа за 3:1 и смањење вођства. Дао је тај гол крила ,,Годри“, покушали су да се потпуно врате у сусрет, нису успјели, а Кафе Излог Скај са два гола преко цијелог терена Александра Павловића и Давора Поповића, који је комплетирао хеттрик, долази до коначних 5:1.

Друго полуфинале између ,,Мачак лимоградње“ и ,,Општине Трново“ почело је поготком Слободана Елеза већ послије петанестак секунди. Све је послије тога било лакше за његову екипу, а Мирза Селимовић дуплира предност. Била је ово једна изузетно отворена утакмица, а на голу Општине Трново поново је фантастичан био Аднан Делихасановић који је одличним одбранама чувао своју екипу. Имао је и Матео Билић одличних интервенција, али је осам примљених голова покварило тај утисак.

Данијел Томић је смањио на 2:1, али јако брзо Дејан Дебелногић враћа два разлике својој екипи. У финишу утакмице још два поготка Општине Трново. Прво у 18. минути Мачак лимоградња добија казнени ударац, а Делихасановић брани шут Марина Ивичевића, да би услиједила контра коју завршава Слободан Елез поготком за 4:1. Одмах након тога Општина Трново добија казнени ударац, а Мирза Селимовић га претвара у гол за 5:1. У наставку сусрета Општина Трново контролише резултат, иако је екипа из Kрешева покушавала да игра и да се врати у сусрет, али је искуснија екипа из Трнова ипак знала како треба играти. Мирза Селимовић хеттриком одводи Жељезницу на 6:1, али Јосип Билић одмах узвраћа голом за 6:2. До четвртог гола Селимовић стиже у 35. минути за 7:2 и тада је и дефинитивно постало јасно да ће Општина Трново у финале на мегдан екипи Кафе Излог Скај. Драган Бјелица за крај само потврђује побједу Општине Трново поготком за 8:2.

Финални меч на распореду је сутра у 20 сати, а прије тога од 19 сати игра се утакмица за треће мјесто. Kао увертира, дјечаци 2011. годиште ће играти финални меч и утакмицу за треће мјесто, а биће ту и један дуел дјечака рођених 2015. године.

Полуфиналну вече на Божићном турниру у Источном Новом Сарајеву отвориле су школе фудбала са простора града Источно Сарајево. Мини турнир ће играти дјеца рођена 2011. године и млађи, а у вечерашњим полуфиналима побједе су остварили Темпо и Танго. Темпо је у првом полуфиналу био бољи од Фамоса 3:1, док је Танго 2:1 савладао Олимп са Пала.

ИЗВОРспорт дц
Претходни текстДодик: ОБА ће припасти Бошњацима, СИПА Србима, а гранична служба Хрватима
Сљедећи текстУ Српској прослава православне Нове године