Насловна Најновије Организован први ,,Базар здравља“

Организован први ,,Базар здравља“

222
0

Ученици и професори здравствене струке Средњошколског центра /СШЦ/ „Милорад Влачић“ из Власенице организовали су „Базар здравља“ чији је циљ подизање свијести грађана о здравом начину живота и редовној контроли налаза.

Професор медицинске групе предмета Сунчица Пантелић рекла је новинарима да је „Базар здравља“ организован у сарадњи са Јавном установом за предшколско васпитање и образовање „Први кораци“ из тог мјеста и општинским Црвеним крстом.

Ученици здравствене струке кажу да су се за ову акцију припремали неколико мјесеци јер им је стало до грађана, који, како наводе, међу будућим медицинским радницима треба да се осјећају вољено и сигурно.

Будући медицинар Јована Зекић истиче да су организатори презадовољни учешћем грађана на „Базару здравља“, с обзиром да се први пут организује у њиховој општини.

„У склопу акције мјерили смо крвни притисак, ниво шећера у крви, а пружали смо и услуге масаже, помоћу које се грађани могу опустити и релаксирати. Надамо се да ће из године у годину акција бити све посјећенија“, додала је Зекићева.

Директор „Првих корака“ Марија Тодоровић рекла је да су у овој установи акценат ставили на правилну исхрану чији је циљ унапређење дјечије исхране, подстицај и стицање одређених знања, вјештина и облика понашања усмјерених ка здрављу и начину здравог живота дјеце, родитеља и запослених у обданишту.

Тодоровићева је упозорила да су данас дјеца склона алергијама, имају проблем са гојазношћу и ослабљеним имунитетом, те да су довољан унос витамина, здрава исхрана и боравак на свјежем ваздуху кључни услови за здрав организам дјеце.

„Велики је изазов како мотивисати дјецу да једу разноврсну и здраву храну која мора да изгледа примамљиво, да буде декорисана, гдје важну улогу играју кувари, али првенствено да се крене из породице, да родитељи буду свјесни да је тешко мијењати лоше навике у исхрани, те да је вртић као друга кућа увијек ту да то промијени с циљем здравог развоја дјеце“, додала је Тодоровићева.

„Базар здравља“ организован је на платоу испред Културног центра.

Претходни текстДодик и Цвијановићева сутра са Вучићем у Београду
Сљедећи текстНаредних дана појачана контрола цијена основних животних намирница