Насловна Вијести Источно Сарајево Организован пријем за најуспјешније ученике

Организован пријем за најуспјешније ученике

165
0

Начелник општине Соколац Милован Бјелица организовао је пријем за ученике генерације и носиоце „Вукове дипломе“ Основне школе ,,Соколац“ и Средњошколског центра „Василије Острошки“ и уручио им новчане награде и поклон књиге.

Бјелица је, честитајући најбољим ученицима успјех у наставним и ваннаставним активностима, рекао да ће они увијек имати подршку локалне управе током школовања и да општина Соколац настоји обезбиједити најбоље услове за младе нараштаје од поласка у вртић до стицања звања на некој од високошколских установа.

„Боримо се да се створе што бољи услови за рад свих, да се обезбиједе што квалитенији кадрови у области васпитања и образовања и тако ће бити и у наредном периоду“, нагласио је начелник општине.

Он је подсјетио да је соколачка Гимназија деценијама била међу најбољима у БиХ, из које су изашли најуспјешнији Романијци познати у свим областима људског стварања ван граница земље.

Бјелица је препоручио најуспјешнијим ученицима основне и средње школе да се након школовања и усавршавања врате у крај из кога су пошли, као свршени дипломци и успјешни људи који ће наставити да развијају општину Соколац.

Директор Средњошколског центра „Василије Острошки“ Дејан Боровчанин захвалио је у име ове образовне установе за пријем и подсјетио да је ђак генерације ове школе Ђорђе Ковачевић, који је и носилац „Вукове дипломе“, као и његова школска другарица Тамара Беатовић.

Директор Основне школе „Соколац“ Ђорђе Рајић је нагласио да је ученик генерације у овој школи Андреа Поповић.

Он је навео да је од 102 ученика који су завршили основно образовање у овој школској години, 28 одличних, међу којим је десет носилаца „Вукове дипломе“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПрви планинарски поход ,,Стазама Белог вука“ у суботу
Сљедећи текстКороман и Амовић у Нишу одали почаст доктору Лазићу