Насловна Магазин Култура „Ортодокс Келтси“ отворили осми „Нектар ОК фест“

„Ортодокс Келтси“ отворили осми „Нектар ОК фест“

221
0

Осми „Нектар ОК фест“ почео је данас на Тјентишту, а програм на ОК кампу отворили су „Ортодокс Келтси“, који су трећи пут наступили на овом јединственом фестивалу.

Фронтмен бенда Александар Петровић рекао је пред наступ да је „ОК фест“ прави рецепт како треба правити велике фестивале.

Он је подсјетио да су приликом првог учешћа снимили спот на Зеленгори.

„Жао ми је што нисмо снимили наставак тога, али је у плану да наставимо причу која је тада снимљена на Зеленгори. Грех је не искористити све потенцијале које пружа овај предео. Нама је велика част и задовољство што смо ту трећи пут и што други пут отварамо, а можда ћемо једног дана и да затворимо фестивал“, рекао је Петровић.

Он је похвалио организаторе што је „ОК фест“ постао интернационални, а пожелио им је да на десетом фесту засвира Бон Џови.

За крај програма првог дана на главној бини други пут на Тјентишту свираће „Гоблини“, чији фронтмен Бранко Голубовић каже да једва чекају да изађу пред публику.

„Сећамо се, прошли пут је била сјајна атмосфера, већ се осећа добра енергија, која кружи по кампу. Људи долазе, видели смо много аутомобила са различитим регистрацијама и то нас радује. Национални парк `Сутјеска` је прелеп, зеленило, предивно и волео бих да овде дођем на неколико дана, не само да свирам“, рекао је Голубовић.

Директор „ОК феста“ Дубравко Сувара рекао је да између осмог и првог фестивала не постоји разлика у уложеном труду и енергији.

„Ово је један од организационо најсложенијих фестивала на Балкану, баш због ове овдје позиције. Наш циљ је био да овим фестивалом укажемо на потенцијал овог мјеста и да пошаљемо поруку кључним институцијама и органима да почну да улажу у Национални парк `Сутјеска`, као што улажу у неке друге дестинације и онда ће и нама бити много лакше и моћи ћемо да примимо много више посјетилаца“, нагласио је Сувара.

Он је додао да су се потрудили да програм фестивала буде још бољи него претходних година.

Сувара је захвалио свим спонзорима, општини Фоча и Националном парку „Сутјеска“ што су омогућили да се све ово одржи уз очекивање да ће на „ОК фест“ у наредна три дана доћи више од 30.000 посјетилаца.

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић пожелио је добродошлицу посјетиоцима и извођачима на „ОК феста“, за који је рекао да је, имајући у виду амбијент и посебност мјеста, те позитивни дух, најбољи музички спектакл на простору Балкана.

„Сагласио бих се са Дубравком Суваром да недостаје инфраструктура, како смјештајна, тако и путна. Искрено се надам да ћемо у наредним годинама у сарадњи са Владом доћи до рјешења у виду смјештајних капацитета и да ћемо имати боље услове и још посјећенији фестивал“, рекао је Вукадиновић.

Он је истакао да Фоча има најљепшу природу у Српској и БиХ, напоменувши да је Влада Српске јуче прогласила Парк природе „Тара“, чиме је рафтинг на ријеци Тари подигнут на виши ниво.

„Надам се да ћемо у сарадњи са надлежним минстарствима ријешити путне комуникације и у Парку природе „Тара“ и у Националном парку „Сутјеска“, чиме ћемо имати много комплетнију понуду и моћи показати у правом свјетлу шта Фоча може да понуди“, навео је Вукадиновић.

Директор Националног парка „Сутјеска“ Александар Ковач рекао је да је ова локација Богом дана, али да је све остало озбиљан проблем.

„Указао бих на инфарструктурне проблеме, који доводе организаторе овог великог догађаја на ивице немогућег. Крајње је вријеме да локалне заједнице Фоча, Калиновик и Гацко и Влада Српске коначно посвете дужну пажњу и нечему што је препознатљив бренд државе дају праву подршку“, истакао је Ковач.

Првог дана осмог „Нектар ОК феста“ на бини у кампу уз „Ортодокс Келтсе“ наступиће и „Саншајн“, док на главној бини свирају „Апокалиптика“, „Гоблини“, „И плеј“ и Никола Врањковић. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстПале, протокол о сарадњи у запошљавању рањивих категорија становништва (ВИДЕО)
Сљедећи текстДодик: Уставни суд БиХ сам себе поништава