Насловна Најновије Осам деценија од ослобођења Београда – положени вијенци на Авали и на...

Осам деценија од ослобођења Београда – положени вијенци на Авали и на Гробљу ослободилаца (ФОТО/ВИДЕО)

36
0
Београд је у Другом свјетском рату ослобођен прије 80 година, послије три године и седам мјесеци немачке окупације. Државна церемонија одавања почасти и полагања вухенаца код Споменика совјетским ратним ветеранима на Авали. Положени вијенци на Гробљу ослободилаца Београда. Предсједник Србије Александар Вучић положио вијенац на споменик Незнаном јунаку на Авали.
 

Положени вијенци на Гробљу ослободилаца Београда

Изасланик предсједника Србије, министар одбране Србије Братислав Гашић положио је током државне церемоније вијенац на Гробљу ослободилаца Београда.

Вијенце су положили и представници Русије, Белорусије, Азербејџана, Казахстана и Јерменије, као и Града Београда, СУБНОР-а Србије, СУБНОР-а Београда и Бесмртног пука.

Вучић положио вијенац на Споменик Незнаном јунаку: Вјечно хвала српским јунацима и херојима Црвене армије

Поводом 80 година од ослобођења Београда, предсједник Републике Србије Александар Вучић положио је вијенац на Споменик Незнаном јунаку на Авали.

– Осамдесет година је прошло од херојског ослобођења Београда у Другом свјетском рату. Вијековима уназад, непоколебљива љубав према слободи давала је снагу нашем народу за победе у ратовима – навео је Вучић у објави на Инстаграму.

Вучић је у књигу утисака код Споменика Незнаном јунаку написао: Вјечно хвала српским јунацима и херојима Црвене армије за слободу коју су нам даривали. Србија памти!.

ИЗВОРРТС
Претходни текстИзлазност у Фојници, Кисељаку, Крешеву и Коњицу до 15.00 часова 36,13 одсто
Сљедећи текстДодик: Идемо поносно на БРИКС иако ће Запад у томе видјети разлог за нови напад на Српску